ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα – Θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Ρουμελιώτης – Πατέρας γνωστών επιχειρηματιών εστίασης

Δύσκολες ώρες για τα αδέλφια Γιάννη και Αντώνη Ρουμελιώτη, γνωστών επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα, λόγω της ξαφνικής απώλειας του πατέρα τους, Δημήτρη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 68 ετών προδομένος από την καρδιά του. Τα καταστήματα εστίασης που διατηρούν οι δύο αδελφοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω πένθους για λίγες μέρες.

Η κηδεία του Δημήτρη Ρουμελιώτη θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών, ενώ η  ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Η 33χρονη ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την ανάνηψη – “Καλύτερα να αναπαυθεί η Τζωρτζίνα”

Οι καταθέσεις γιατρών του νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού «γκρεμίζουν» τους ισχυρισμούς της 33χρονης. Τι έκανε και τι έλεγε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πιο κρίσιμες στιγμές… Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν δίπλα στη Τζωρτζίνα στις 29 του περασμένου Γενάρη, όταν το παιδί βρέθηκε νεκρό στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν. Γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους, όλα όσα είχαν εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια τους.

Τις κινήσεις της 33χρονης και τα λόγια που είπε όταν διαπιστώθηκε πως η 9χρονη είχε πεθάνει. Λόγια και συμπεριφορές που δεν ταίριαζαν σε καμία περίπτωση, σε μια μητέρα που αγωνιά και πονάει για το παιδί της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αρχικά αδιάφορη, πλησίασε τους γιατρούς μιλώντας χαμηλόφωνα και ζήτησε να σταματήσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, επειδή όπως τους είπε, ήταν καλύτερα για την Τζωρτζίνα να αναπαυθεί.

«Καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών για όλα όσα ισχυρίζεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα. Οι γιατροί είπαν ενώπιον του εισαγγελέα πως είχε τοποθετηθεί επίτηδες το οξύμετρο στο παιδί με δυνατό ήχο για να ειδοποιηθούν και όταν μπήκαν στο θάλαμο διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν κλειστό. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε υποστηρίξει ενώπιον της εισαγγελέως πως το είχε χαμηλώσει για να μην ενοχλείται το κοριτσάκι κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας ώρα 15:50 στις 29/01/2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε.

Οταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου όταν πέφτουν οι σφυγμοί. Το παιδί κατέληξε στις 15:50» κατέθεσε ο γιατρός.

Μετά από προσπάθεια ανάνηψης 15 λεπτών η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σύμφωνα με τον γιατρό: «πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί». «Μετά από πέντε επεισόδια οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή ότι πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί αμέσως αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο.

Ομως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF! Το μηχάνημα το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτεύονταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50» κατέθεσε γιατρός σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button