ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα: Θλίψη για την 35χρονη Αναστασία που πέθανε από κορωνοϊό Τραγική είδηση

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια μιας 35χρονης γυναίκας η οποία έχασε τη ζωή της χθες το βράδυ μετά από περιπέτεια 3,5 μηνών στο νοσοκομείο του Ρίου, χτυπημένη από τον κορωνοϊό, λίγες μέρες μετά τον θάνατο και ενός 36χρονου.

Η Αναστασία έδωσε γενναία μάχη αλλά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.. Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα και ελπίδες όπως λέει στο thebest.gr φιλικό της πρόσωπο, το οποίο μας εξηγεί ότι η κοπέλα νόσησε στις 24 Ιανουαρίου από έναν αρνητή του κορωνοϊού, στο σπίτι του οποίου πήγαινε για να φυλάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Η γυναίκα νοσηλευόταν μέχρι και πριν ένα μήνα στην MEΘ, είχε διασωληνωθεί, και μετά στην κλινική covid. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παθολογική κλινική, καθώς ήταν πλέον αρνητική στον ιό, αλλά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει από την πολύμηνη ταλαιπωρία και την κατάκλιση την κατέβαλαν σε τέτοιο σημείο που δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

«Μιλούσαμε στο τηλέφωνο μέχρι και πρότινος. Είχε προβλήματα. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, πονούσε» μας λέει άτομο από το φιλικό περιβάλλον της. «Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο καλοσύνη. Ένας χρυσός άνθρωπος».

 Πέθανε ο ποιητής και δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης, όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα larissanet.gr. Επίσης, θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον χαμό του 43χρονου μουσικού Γιάννη Ρομπογιαννάκη.

Ποιος ήταν ο Άγγελος Πετρουλάκης

Γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα, όπου και έζησε. Η σχέση του με τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1967 με σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας. Στη συνέχεια, μέχρι που έφυγε από τη θεσσαλική πόλη το 1971, έγινε βασικός συνεργάτης τής εφημερίδας «Θεσσαλικό Βήμα».

Το 1982 επέστρεψε στη Λάρισα και μέχρι το 1986 κράτησε με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της πρώτης σελίδας στην τοπική εφημερίδα τής πόλης «Ελευθερία». Το φθινόπωρο του 1986 ανέλαβε την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές».

Με την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Larissanet, τον Οκτώβριο του 2013 έγινε συνεργάτης της, αναβιώνοντας τη στήλη τού χρονογραφήματος με τον τίτλο «Μονολογώντας», ενώ παράλληλα συνεργάστηκε και με άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά τού λογοτεχνικού και κοινωνικού χώρου.

Η σχέση του με τη λογοτεχνία ξεκίνησε επίσης το 1967, δημοσιεύοντας ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό τής Λάρισας «Προσανατολισμοί».

Το φθινόπωρο του 1971, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 150 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, κέρδισε Α’ Πανελλήνιο Βραβείο τής Ακαδημίας Αθηνών, στην ποίηση.

Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τόμοι με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά τής Ελληνικής Χωροφυλακής τής 25ετίας 1955-1980 με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα».

Είχε εκδώσει συνολικά 16 βιβλία, ενώ πριν έντεκα χρόνια δημιούργησε, επίσης στη Λάρισα, ως οικογενειακή επιχείρηση, ένα κατάστημα εστίασης.

Ταξιδιωτικά άρθρα και φωτογραφίες του έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ΕΟΤ σε καμπάνιες στο εξωτερικό και πλήθος από αυτά βρίσκονται σκόρπια σε πολλά περιοδικά..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button