ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Κώστας Καρράς – Ο ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), Κώστας Καρράς.

Η είδηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και στο Facebook της ΕΛΛΕΤ, που από το 1972 αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

“Η ΕΛΛΕΤ αποχαιρετά με οδύνη τον ιδρυτή της Κώστα Καρρά. Ένα σπουδαίο άνθρωπο, με βαθιά, γνήσια αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, έναν πρωτοπόρο της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα και διεθνώς, έναν ακούραστο δάσκαλο, συνεργάτη και φάρο για όλους μας.

Η ΕΛΛΕΤ αποχαιρετά τον ιδρυτή της στα 50 χρόνια από την γέννησή της. Το παράδειγμά του θα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγός μας για το μέλλον. Κώστας Καρράς, 6 Απριλίου 1938 – 28 Φεβρουαρίου 2022”.

«Για πενήντα χρόνια, ο Κώστας Καρράς με τη σύζυγό του Λυδία, πρωτοστάτησαν στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την οποία ίδρυσαν το 1972.

Η αντίδραση του Κώστα Καρρά στις καταστροφές που είχε φέρει η επταετία στο φυσικό, αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ήταν μόνον η αρχή για έναν συνεχή και επίμονο αγώνα, τον οποίο συνέχισε ως αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, με σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία τόπων και μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο Κώστας Καρράς, με δημοκρατικές αρχές, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ως συντονιστής του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ και συνιδρυτής του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως παράδειγμα μαχητικότητας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένειά του, στους φίλους του».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button