ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Mίμης Κεφάλας, πρωταθλητής το 1968 με τον Ολυμπιακό

Πέθανε ο Μίμης Κεφάλας, μέλος της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ, το 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Κριτσοταλάκης έγραψε σε ανάρτηση: “Είμαι πολύ στεναχωρημένος σήμερα έφυγε από την ζωή ένας φίλος και συμπαίκτης στον Ολυμπιακό ο Μίμης Κεφαλάς. Ο Μίμης υπήρξε από τους συντελεστές της μεγάλης ομάδας βόλλεϋ του Ολυμπιακού της περίοδου 1960,1973.Ο Μίμης ο Κυριάκος Παντελιάς, ο Τάσος Κουμπλής, ο Νίκος Κριτσοταλακης ο Κώστας Αμπελάς ο Κώστας Καραμήτσος Ο Γιάννης Σταυρόπουλος ξεκίνησε από τον Κολωνό για να φτιάξουμε την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Φίλε Μίμη καλό ταξίδι να έχεις δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.Στην φωτογραφία ο Μίμης είναι κάτω αριστερά σε αγώνα για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στην Τουρκία.
Στη φωτό: Από πάνω αριστερά: Παντελιάς, Μανουσαρίδης, Ρέμπελος, Πέρρος, Κουμπλής, Φλώρος, Πάσσαρης, Λοράνδος. Κάτω αριστερά: Κεφάλας, Ντολγοπόλοφ, Λαμπάκης, Κριτσοταλακης.

Tην Πρωτομαγιά του 2017 ο Ολυμπιακός βράβευσε την ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα βόλεϊ, πριν από τον τρίτο τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Την πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, αποτελούσαν οι:

Κυριάκος Παντελιάς,

Νίκος Κριτσοταλάκης

Δημήτριος Κεφαλάς

Ιωάννης Σταυρόπουλος

Ανδρέρας Λοράνδος

Θεοτόκης Μανουσαρίδης

Αναστάσιος Κουμπλής

Κωνσταντίνος Καραμήτσος

Σπυρίδων Λαμπάκης

Κων/νος Τραπεζουντίδης

Προπονητής

Κωνσταντίνος Αμπελάς

Έφοροι

Γεώργιος Αντωνόπουλος

Γεώργιος Χουρδάκης

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν στους παλαίμαχους αθλητές, ο επίτιμος πρόεδρος του ο Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Υδραίος και ο Γενικός Αρχηγός κ. Γιάννης Δαλέζιος.

Τις πλακέτες για τους κ. Λαμπάκη, Τραπεζουντίδη, Αντωνόπουλο, Χουρδάκη που δεν βρίσκονται εν ζωή παρέλαβαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημά του, το 1968 στην Θεσσαλονίκη με έφορο τον Γ. Χουρδάκη, προπονητή τον Κώστα Αμπελά και παίκτες τους Τάσο Κουμπλή, Κυριάκο Παντελιά, Ανδρέα Λοράνδο, Θεοτόκη Μανουσαρίδη, Νίκο Κριτσοταλάκη, Μίμη Κεφάλα, Γιάννη Σταυρόπουλο, Κώστα Καραμήτσο, Σπύρο Λαμπάκη, Κώστα Τραπεζουντίδη, Φλώρο, Ντολγομπόλοφ, Ρέμπελο, Πάσαρη, Κωνσταντάρα, Τσιστράκη, Αγαπητό, Κολοκοτρώνη. Την επόμενη χρονιά (1969) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το δεύτερο Πρωτάθλημα της ιστορίας του και πάλι με προπονητή τον Κώστα Αμπελά

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11.30 στο νεκροταφείο Βύρωνα.

Πρόσφατα πέθανε και ο Θόδωρος Ανδρικόπουλος, πρώην αρχηγός της Εθνικής, διεθνής στον Αττικό, στον Μίλωνα και τον Νηρέα Κολωνού

Πηγη fosonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button