ΔΙΔΑΧΕΣ

Ξεραμένα λίπη στον φούρνο; Αυτό είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε καθημερινά και τα εξαφανίζει

Οι λεκέδες από λίπη στον φούρνο είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα το οποίο φυσικά και έχει τη λύση του. Δεν υπάρχει λόγος να τρίψετε ξανά με τις ώρες τα λίπη από τον φούρνο σας. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα υλικό της κουζίνας σας το οποίο χρησιμοποιείτε πάρα πολύ συχνά. Μιλάμε για το αλάτι το οποίο μέχρι σήμερα συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για να νοστιμεύετε τα φαγητά σας. Τι πρέπει να κάνετε: Όσο είναι ακόμα ζεστός ο φούρνος σας μετά το μαγείρεμα απλώστε ένα στρώμα από ένα μείγμα αλατιού και μαγειρικής σόδας.

Αν τα λίπη έχουν ξεραθεί δεν έχετε παρά να ρίξετε πρώτα πάνω τους λίγο νερό και μετά να απλώσετε από πάνω το μείγμα αλατιού και σόδας. Μόλις κρυώσει ο φούρνος σας ξύστε τα σημεία που έχουν τα λίπη και έπειτα περάστε τα με ένα βαμβακερό πανί. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Ξεραμένα λίπη στον φούρνο

Γρατζουνιές στην κεραμική εστία; Το μυστικό για να τις απομακρύνετε

Κουζίνα: Το να αποκτήσει η κεραμική σας εστία μια γρατζουνιά είναι πολύ εύκολο. Το να εξαφανίσετε, όμως, μια τέτοια γρατζουνιά δεν είναι και τόσο απλό ενώ μερικές φορές είναι και ακατόρθωτο.

Η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία

Τις περισσότερες φορές η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία σας. Με ένα καλό καθάρισμα αυτές οι γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν. Ρίξτε πάνω στην εστία σας χλιαρό νερό, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει η επιφάνεια και έπειτα ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα.

Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και οι «γρατζουνιές» σας θα γίνουν παρελθόν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε τις «γραμμές» από την εστία σας.

Πώς θα σώσετε την εστία από μελλοντικές γρατζουνιές

Αν οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μπορείτε, όμως, να σώσετε την εστία σας από μελλοντικές γρατζουνιές. Μάθετε να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες βάσεις.

Μην σέρνετε ποτέ τα σκεύη σας.Σηκώνετέ τα αν θέλετε να τα μετακινήσετε. Εάν σας πέσει πάνω ζάχαρη ή μέλι σκουπίστε αμέσως. Έχετε πάντα καθαρή την κεραμική σας κουζίνα. Μην την αφήνετε βρώμικη ούτε για μια ώρα.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button