ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ

Αφήνει πίσω του ένα έργο σημαντικό

«Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ δεν είναι πια μαζί μας. Το πνεύμα όμως, τα λόγια και το αποτύπωμα του πάνω σε χιλιάδες ανθρώπους θα είναι πάντα εδώ.

Αφιέρωσε τη ζωή του στην κατανόηση των άλλων και είχε σαν κίνητρο πάντα να βοηθήσει όσο περισσότερους μπορούσε με τη θεραπεία, τις διαλέξεις, τα βιβλία του. Αφήνει πίσω του ένα έργο σημαντικό και μία οικογένεια και φίλους που νιώθουμε τυχεροί που τον είχαμε στη ζωή μας»

Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ανακοινώθηκε ο θάνατος του κορυφαίου Έλληνα ψυχιάτρου Ματθαίου Γιιωσαφάτ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, Ματθαίος Γιωσαφάτ, έφυγε από την ζωή την Τετάρτη, σκορπώντας τη θλίψη στον επιστημονικό κόσμο.Ο σπουδαίος ψυχίατρος, κατάφερε να “χτίσει” μια σπουδαία καριέρα, ενώ αφιέρωσε όλη του την ζωή στην κατανόηση των άλλων και είχε σαν κίνητρο πάντα να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορούσε με τη θεραπεία, τις διαλέξεις, αλλά και τα βιβλία του.Ο ίδιος είχε μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της ψυχιατρικής, ενώ στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του αναφερόταν συχνά στον έγγαμο βίο και τα προβλήματα των ζευγαριών.

Το 2018 είχε βρεθεί ως καλεσμένος στο πλατό της ΕΡΤ, στην εκπομπή “Στα άκρα” με τη Βίκυ Φλέσσα και είχε αναλύσει τις ανθρώπινες σχέσεις με επίκεντρο τον θεσμό του γάμου, την απόκτηση παιδιού, αλλά και τον έρωτα.”Οι άνθρωποι είναι άσχετοι με τον έρωτα. Οι περισσότεροι δεν έχουν ζήσει τον έρωτα, γιατί ο έρωτας είναι η ικανότητα να αγαπάς. Δεν έχουμε ρεαλιστικά πρότυπα για τον έρωτα και για αυτό δεν συνιστώ να παντρευόμαστε, όταν λέμε ότι είμαστε τρελά ερωτευμένοι. Αυτό θα σβήσει μέσα σε μία μέρα ή σε ένα χρόνο. Μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ερωτευμένοι αλλά σε πραγματικό, ρεαλιστικό επίπεδο” ανέφερε ο ίδιος στην συνέντευξή του.

Ο ίδιος, μάλιστα είχε γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο “Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί”, το οποίο αφορά άμεσα τον γάμο και τα προβήματα των ζευγαριών. Ο ίδιος, για την συγγραφή του βιβλίου είχε βασιστεί στην εμπειρία του ως ψυχαναλυτής – ψυχοθεραπευτής.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button