ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε στα 89 της η Nichelle Nichols του «Star Trek»

Η Nichols ήταν ευρέως γνωστή για την εμβληματική ερμηνεία της Nyota Uhura στο «Star Trek»

Η ηθοποιός του Star Trek, Nichelle Nichols, πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Τα νέα της ηθοποιού ανακοινώθηκαν στη σελίδα της Nichols στο Facebook με δήλωση του γιου της Kyle.

Η δήλωσή του ανέφερε, «Λυπάμαι που σας πληροφορώ ότι ένα μεγάλο φως στο στερέωμα δεν λάμπει πλέον για εμάς όπως τόσα χρόνια». Συνέχισε, σημειώνοντας ότι η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, αλλά ότι η κληρονομιά της θα συνεχιστεί. «Το φως της», σημείωσε, «όπως οι αρχαίοι γαλαξίες που βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαμβάνουμε, να μαθαίνουμε και να αντλούμε έμπνευση».

Και η Nichols είναι αναμφίβολα άξια μιας τέτοιας κοσμικής μνήμης. Η καριέρα της διήρκεσε αρκετές δεκαετίες και έσπασε πολλά εμπόδια. Το έργο της στο Star Trek είναι ίσως το πιο αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τον αντίκτυπο του στο είδος επιστημονικής φαντασίας, αλλά και για την ικανότητά του να ξεπερνά τα όρια της τηλεόρασης, της αφήγησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Nichols έπαιξε τον χαρακτήρα της Nyota Uhura στο Star Trek από το 1966 έως το 1991 τόσο σε σειρές όσο και σε μορφές ταινιών.

πηγη playsiders.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button