ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών παιδιών – Σκοτώθηκε 7χρονη από βόμβα διασποράς

Ο παππούς της προσπάθησε να λειτουργήσει ως ασπίδια για να την προστατεύσει από την έκρηξη, ωστόσο κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να ζήσει

Η τραγωδία δεν έχει τέλος στην Ουκρανία καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους από τις βόμβες του Πούτιν.

Το εικονιζόμενο επτάχρονο κορίτσι βρήκε το θάνατο όταν Ρώσοι έβαλαν στο στόχαστρο το σχολείο της ρίχνοντας «βόμβα διασποράς» για να το ισοπεδώσουν.

Ο παππούς της προσπάθησε να λειτουργήσει ως ασπίδια για να προστατεύσει από την έκρηξη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Αλίσα Χλάνς υπέκυψε στα τραύματά της μία ημέρα αφότου τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Ο παππούς της που την συνόδευε στο σχολείο, έσπευσε να την προστατεύσει μόλις άκουσε εκκωφαντικό θόρυβο από την έκρηξη, βρήκε όμως ο ίδιος ακαριαίο θάνατο.

Ο ηρωισμός του παππού δεν κατάφερε να σώσει την εγγονή του, όπως εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα.

eptaxroni12
H 7χρονη με τον παππού της

Χθες, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, αναφέρθηκε στις αθώες ψυχές- θύματα του πολέμου του Πούτιν, δηλώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός σκοτώνει «συνειδητά και με κυνικό τρόπο» μικρά παιδιά.

Η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας αναφέρθηκε στην επτάχρονοη Αλίσα, η οποία, όπως είπε, ήταν ένα τα έξι θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το σχολείο τους στην πόλη Οκτίρκα.

Η Ολένα Ζελένσκι πρόσθεσε ότι ο παππούς της Αλίσα προσπάθησε να τη σώσει ωστόσο, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της εγγονής του.

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, ανακοίνωσε ότι το επτάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του τρεις μήνες προτού γίνει οκτώ ετών.

Η Αλίσα, όπως είπε, πέθανε στο νοσοκομείο, ένα 24ωρο μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη μικρή πόλη Oκτίρκα, που απέχει μία ώρα οδικώς από τα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Ο ρωσικός στρατός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε «βόμβα διασποράς» για να καταστρέψει, αν και το Κρεμλίνο το διαψεύδει.

Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις πως η Ρωσία χρησιμοποιεί στην Ουκρανία βόμβες διασποράς με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, να δηλώνει :

«Έχουμε δει τη χρήση βομβών διασποράς και έχουμε δει αναφορές για τη χρήση και άλλων τύπων όπλων, τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button