ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως Φτιαχνω Καλαμαρακια Τηγανιτα με Τραγανη Κρουστα και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Μελωμενα Μεσα Οπως στις Ταβερνες

Σιγα την συνταγη θα μου πειτε..δεν ξερουμε να τηγανιζουμε καλαμαρακια? Κι ομως,ποσες φορες εχουμε επιχειρησει να τηγανισουμε καλαμαρακια και μας φευγει το αλευρι και παει στον πατο της κατσαρολας η’του τηγανιου? Ποσες φορες τα καλαμαρακια τα μασαμε και δεν μασιουντε γιατι ειναι σκληρα? Δεν θα θελατε ωραιοτατα καλαμαρακια τραγανιστα απ’εξω και μαλακα απο μεσα? Παμε να δουμε πως θα πετυχουμε ωραιοτατα τηγανιτα καλαμαρακια και σε γευση και σε εμφανιση!!! Οτιδήποτε απορία έχετε σχετικά με το Πως Φτιαχνω Καλαμαρακια Τηγανιτα, στείλτε μου το σχόλιό σας και θα χαρώ πολύ να βοηθήσω. Καλή Επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ —— καλαμαρακια – 1 κιλο μετρια φρεσκα η’κατεψυγμενα χυμό λεμόνι – 1 λεμονι ουζο 70 ml – 1 φλυτζανακι μικρο του καφε Αλατι αλευρι – για το παναρισμα Καλαμποκελαιο η ηλιελαιο – για το τηγανισμα

Προετοιμασία: ————- Παιρνουμε τα καλαμαρια ετοιμα καθαρισμενα η΄τα καθαριζουμε εμεις..τα πλενουμε και τα κοβουμε σε ροδελες.. Τα κεφαλια και τα πλοκαμια τα κραταμε ατοφια αν ειναι μετρια σε μεγεθος..αν ειναι μεγαλα τα κοβουμε στην μεση. Τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα η μπολ και ριχνουμε μεσα το αναλογο αλατι,τον χυμο απο το λεμονι το ουζο, τα ανακατευουμε, σκεπαζουμε και τα αφηνουμε να μαριναριστουν για 1 ωρα στο ψυγειο. Αφου ετοιμαστουν σουρωνουμε τα καλαμαρια απο  τα υγρα που υπαρχουν στην λεκανιτσα.Σε μια σακουλιτσα τροφιμων βαζουμε μπολικο αλευρι και βαζουμε λιγα λιγα κομματια και τα αλευρωνουμε με τετοιο τροπο ωστε να στεγνωσουν τα καλαμαρακια απο τα υγρα τους.

Οταν τα καλαμαρακια εχουν αλευρωθει σωστα δεν υπαρχει περιπτωση στο τηγανισμα να πιτσιλανε εξω το λαδι. Βαζουμε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι η’κατσαρολα να καψει καλα το λαδι,τιναζουμε το περιττο αλευρι απο τα καλαμαρια και τα ριχνουμε λιγα λιγα στο καυτο λαδι ωστε να τηγανιστουν σωστα. Κρατηστε χρονο καθε φορα που βαζετε τα καλαμαρακια να τηγανιστουν.Σε 2 λεπτα το πολυ 2 1/2 ειναι ετοιμα. Μολις παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα ειναι ετοιμα.Με μια τρυπιτη κουταλα τα αφαιρουμε τα βαζουμε σε πιατελα και τα σερβιρουμε ζεστα με μπολικο λεμονακι. Ειναι  φανταστικα!!!

Δείτε παρακάτω το βίντεο

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button