ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέλος σε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ. Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός. Αιτήσεις μέσω ειδικής πλατφόρμας

«Σβήνουν» ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας και αντικαθίστανται από έναν και μοναδικό αριθμό: Τον λεγόμενο προσωπικό αριθμό.

Πλέον κάθε πολίτης δεν θα είναι απαραίτητο όταν έχει «πάρε – δώσε» με το Δημόσιο να θυμάται ή να έχει μαζί του τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή του Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή αυτόν της Αστυνομικής Ταυτότητας, καθώς θα αρκεί να γνωρίζει έναν και μόνον αριθμό. Και αυτό βεβαίως θα ισχύει και για τις όποιες συναλλαγές και στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το enikonomia.gr, για την ενεργοποίηση του νέου προσωπικού αριθμού ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα, καθώς όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη εξέλιξη θα λάβει «σάρκα και οστά» ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πώς θα «αξιοποιηθεί» ο Προσωπικός Αριθμός

Ο νέος προσωπικός αριθμός αναμένεται να υποκαταστήσει τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και αριθμό πολίτη στα μητρώα του υπουργείου Εσωτερικών.

Πάντως, οι αριθμοί που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα ο πολίτης δεν θα «εξαφανιστούν», καθώς θα παραμείνουν στις βάσεις δεδομένων: Για παράδειγμα όταν οι πολίτες επισκέπτονται κάποιον γιατρό, θα δίνουν τον προσωπικό τους αριθμό και εκείνος θα εντοπίζει τον ΑΜΚΑ για να τους γράψει τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό της εξέτασης.

Ο στόχος είναι ο προσωπικός αριθμός αλλά και η αυτόματη άντληση δεδομένων μέσω του wallet, να απλοποιήσουν την καθημερινότητα των πολιτών από την τρέχουσα χρονιά. Και αυτό γιατί πλέον με αυτό το νούμερο, παντού, σε όλη την δημόσια διοίκηση και όχι μόνο σε αυτή, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα χρειάζεται- γιατί θα υπάρχουν διαλειτουργικότητες με τα συστήματα- να θυμόμαστε οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: www.tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button