ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

Προσευχή για την υγεία

Προσευχή για την υγεία

Η Εκκλησία μας σε κάθε δύσκολη περίσταση έχει για όπλο της την προσευχή. Ας προσευχηθούμε αυτό το διάστημα θερμά να μας λυπηθεί ο Θεός και να αποτρέψει τον πειρασμό της ασθενείας.

Προσευχές κατάλληλες για την περίσταση:

Από τον κανόνα εις την Αγία Τριάδα και εις πάντας τους Αγίους εις απειλήν λοιμικής ασθενείας

Εις πέλαγος αχανές ασθενειών περικείμεθα και λοιμικής συμφοράς χειμάζει τα κύματα. Κυβερνήτα Κύριε, βοηθείας χείρα επέκτεινας νυν διάσωσον.

Φλογίζει η κάμινος αμέτρων πόνων και κατακαίει με πυρετού λοιμικής με η φλοξ απαύστως η αναιδέστατος. Αλλά τη δρόσω του ελέους Σου, Σώτερ, ανάψυξον ψάλλοντα. Ευλογητός ο Θεός ο των Πατέρων ημών.

Οικτίρμονα τεκούσα και συμπαθή και Δεσπότην και κτίστην και Κύριον, νυν επ’ εμοι δείξον Σου συνήθως τους οικτιρμούς και χαλεπής με λυτρώσας νόσου, δαπανώσης μου την ψυχήν, Παρθένε Θεοτόκε. Παράσχου μοι την ρώσιν, όπως απαύστως μεγαλύνω σε.

Θαυμάσια μεγάλα, ων αριθμός ουχ υπάρχει, ποιήσας αθάνατε επί τους σους δούλους τα ελέη Σου ο Θεός, ως συμπαθής ανάδειξον και της συνεχούσης ημάς νυνί απάλλαξον οδύνης, λιταίς της Σε τεκούσης και του χορού των αθλοφόρων.

Οδυνηρώς στενάζομεν από κλίνης οδύνης ημών και από λοιμώδους ασθενείας κράζομεν προς Σε τον Φιλάνθρωπον τα της καρδίας όμματα νυν αναπετώντες την υγείαν αιτούμεν. Επίσκεψαι ημάς, Σώτερ και ανάστησον ψάλλειν. Λαός υπερυψούτε εις πάντας του αιώνας.

Το σπιτάκι της Μέλιας

πηγη elromio.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button