ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρωταθλητής αγώνων crosscar ο 19χρονος που σκοτώθηκε στη Νέα Ιωνία

Ο 19χρονος πρωταθλητής crosscar Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είναι ο νεαρός που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, την Τρίτη το βράδυ, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από τη γέφυρα που βρίσκεται επί των οδών Κύμης και Καποδιστρίου στη Νέα Ιωνία και έπεσε αναποδογυρισμένο στο οδόστρωμα.

Από το αυτοκίνητο, μάρκας Ford Focus RS, ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος ο συνοδηγός. Η οικογένειά του, η οποία ασχολείται επί δεκαετίες με τον χώρο του αυτοκινήτου, είναι συντετριμμένη από την ξαφνική απώλεια του παιδιού τους, ενώ το Αγωνιστικό Σωματείο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) αποχαιρέτησε τον 19χρονο με την εξής ανάρτηση: «Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού, Κωνσταντίνε. Το ΑΣΜΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου».

Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία crosscar τον περσινό Δεκέμβριο στη Χαλκίδα, με τον πατέρα του Μιχάλη να τον συνοδεύει και να καμαρώνει το παιδί του στους αγώνες.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος εξετράπη της πορείας του, προφανώς λόγω υπερβολικής ταχύτητας, και έπεσε από τη γέφυρα της Λεωφόρου Κύμης, για να προσγειωθεί στη Λεωφόρο Καποδιστρίου.

Ο νεαρός πρωταθλητής απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ ο συνεπιβάτης του οχήματος απεγκλωβίστηκε βαριά τραυματισμένος. Αμφότεροι παρελήφθησαν από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο. Για τον απεγκλωβισμό των δύο νεαρών Ελλήνων, που σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είναι ηλικίας 19 ετών, επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος διακόπηκε προσωρινά από την Τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Kύμης στην έξοδο προς τη Λ. Kαποδιστρίου στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Κηφισίας. Επί τόπου βρέθηκε ανακριτικό της Τροχαίας, που διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Πάτρα: «Εγώ πήγα στην εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα – Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν τα παιδιά»

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και το πως προήλθε αυτός από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσίολα. Η ιατροδικαστής που είχε κάνει νεκροτομή στην Ίρίδα σπάει τη σιωπή της και μιλώντας στο star τονίζει πως«εγώ πήγα στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη».

Την ίδια ώρα πάντως συνάδελφοί της υποστηρίζουν πως στην περίπτωση της Ίριδας υπήρξε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων που τώρα πιθανότατα δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η κ. Τσιόλα πάντως τονίζει πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι»και την οδήγησε στην εισαγγελία όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της.

«Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα, στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν». Παράλληλα η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει πως οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους.

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Η αμφισβήτηση από τους συναδέλφους της
Άλλοι ιατροδικαστές πάντως υποστηρίζουν πως η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε όπως έπρεπε τις αρχές για το θέμα «Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Μάλιστα οι φωτογραφίες της Ίριδας περνούν από εξονυχιστικό έλεηχο αυτή την φορά καθώς τα στοιχεία που εκμεταλλεύονται τώρα οι ιατροδικαστές δείχνουν να ανατρέπουν το αρχικό πόρισμα. Πάντως η κ.Τσιόλα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει…

«Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης. Το ερώτημα βέβαια παραμένει γιατί δεν ειδοποίησαν νωρίτερα τις αρχές για να εκφράσουν τον προβληματισμό τους καθώς ίσως να είχε σωθεί κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη..newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button