ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράγισαν και οι πέτρες στις Σέρρες (ΦΩΤΟΣ)

19939

 

Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σερρών | Χρήστος Καναρόπουλος

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε εδώ και δύο ημέρες η θλιβερά είδηση της αδοκήτου και εν Κυρίω μεταστάσεως των δύο αγαπητών αδελφών της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Αγίου Πνεύματος Σερρών, της μοναχής Χριστονύμφης, Καθηγουμένης της Ι.Μ. και της μοναχής Ευπραξίας, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα.

Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα θλίψης και οδύνης, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, η εξόδιος ακολουθία των δύο Μοναχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συμμετέχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Γέροντα της Μονής Ηγουμένου της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους Μεθοδίου, Ιερέων της ακριτικής Μητροπόλεως, των οικείων συγγενών, και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή που προσήλθαν για αποτίσουν φόρο τιμής στην αγαπητή Καθηγουμένη Χριστονύμφη και στην μοναχή Ευπραξία.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές διδαχθήκαμε από τους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας να καταφεύγουμε εις τον Κύριον, ο Οποίος είναι ο Μέγας Παράκλητος και Παρηγορητής των ψυχών μας εν καιρώ θλίψεως και πειρασμού, στην σοφία και στο Πνεύμα του Θεού, η οποία έδωσε απαντήσεις στις απορίες, παρηγόρησε τις θλίψεις μας και μας άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας για τις αδελφές μας, οι οποίες έφυγαν από τον κόσμο τούτο, αιφνίδια. «ὄψονται γὰρ τελευτὴν σοφοῦ καὶ οὐ νοήσουσι τί ἐβουλεύσατο περὶ αὐτοῦ καὶ εἰς τί ἠσφαλίσατο αὐτὸν ὁ Κύριος» (Σοφία Σολωμόντος), αυτό είναι το Πνεύμα του Θεού, αυτή είναι η παρηγορία μας, αυτό είναι το στήριγμα μας» είπε ανάμεσα στα άλλα ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος κατά το λόγο που εκφώνησε προκαλώντας συγκίνηση όταν επεσήμανε τις αρετές τους.

«Η αδελφή Χριστονύμφη διεκρίνετο για το ευπροσήγορο του χαρακτήρα της, ήταν άνθρωπος του Θεού, γεμάτος καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση, γεμάτος γλυκύτητα στην συμπεριφορά της, με έναν λόγο στηρικτικό για όλους τους ανθρώπους, η ψυχή της ήταν ένα «πραγματικό λιμάνι», μια «όαση πνευματική» στην οποία κατέφευγαν πολλές ψυχές για να ακούσουν λόγο πατερικόν, μητρικόν, παρηγορίας και ενισχυτικόν. Αλλά και η αδελφή Ευπραξία διεκρίνετο για το απλούν του χαρακτήρα της, δεν είχε πολλούς χρόνους εις την μοναχικήν Πολιτείαν αλλά επέδειξε φρόνημα που θα ζήλευαν πολλές μοναχές, είχε απλότητα και καθαρότητα ψυχής και συμπεριφοράς, είχε αληθινό χαμόγελο, το χαμόγελο των ανθρώπων που ζούν την παρουσία του Θεού» τόνισε ο σεπτός Ποιμενάρχης των Σερρών.

Τις προσευχές τους μαζί με την Μοναστική Κοινότητα της Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού ένωσαν η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη από την Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ολυμπιάδος, την Γερόντισσα Φεβρωνία από την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών, την Γερόντισσα Ιακώβη από την Ι.Μ. Ακριτοχωρίου, την Γερόντισσα Πορφυρία από την Ι.Μ. Αναλήψεως Σίψας, την Γερόντισσα Αλεξία από την Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου, την Γερόντισσα Μακρίνα από την Ι.Μ. Μάκρης Αλεξανδρουπόλεως, την Γερόντισσα Πολυξένη από την Ι.Μ. Χρυσοπηγής Χανίων, την Γερόντισσα Φιλοθέη από την Ι.Μ. Γενέσσιου Θεοτόκου Πανοράματος, την Γερόντισσα Θεογνωσία από την Ι.Μ. Λαμπηδόνος Βόλου, την Γερόντισσα Ισιδώρα από την Ι.Μ. Βύσσιανης Σερρών κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

romfea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button