ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Sablé Breton

Το σαμπλέ μπρετόν είναι ενα γαλλικό γλύκισμα με τραγανή βάση που θυμίζει μπισκότο βουτύρου!

Υλικά

  • 3 κρόκοι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • 400 γρ. σαντιγί

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: 15΄-20΄

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρώς τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ενσωματώνουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 5 χλστ. και το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε με άγλυκη σαντιγί.

πηγη steliosparliaros.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button