ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε ολικό lockdown η Δαφνούλα Ευρυτανίας – Βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων σε σχολείο Πήραν άμεσα μέτρα

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα περισσότερες περιοχές να μπαίνουν σε lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που βρίσκονται.

 Κορωνοϊός: Ολικό lockdown στη Δαφνούλα Ευρυτανίας

Ειδικότερα στη Δαφνούλα Ευρυτανίας διαπιστώθηκε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων, τη Δευτέρα σε σύνολο 70 τεστ, εντοπίστηκαν 10 θετικά δείγματα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μάλιστα, σύμφωνα με το evrytanika.gr, τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί κι άλλα κρούσματα.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης ζήτησε τη συνδρομή και παρέμβαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, το χωριό των 80 κατοίκων μπαίνει σε καραντίνα από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (10.03.2021) και για μία εβδομάδα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα και μεταξύ μαθητών, σε σχολείο του δήμου Αγράφων, κινητοποιώντας τις αρχές.

Σεισμός στο σύστημα Υγείας: Πάνω από 2.000 κρούσματα σήμερα!

Νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται σήμερα τη στιγμή που τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται ασφυκτική πίεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν ξεπερνούν τα 2.000, αριθμός κατά πολύ υψηλότερος από τα 1.165 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ όλης της χώρας αυξήθηκε σε 477, ενώ στις ΜΕΘ της Αττικής, η πληρότητα φτάνει το 91%.

Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική
Με την αύξηση των κρουσμάτων και την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής να βρίσκεται στο «κόκκινο»,

ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, παραχωρούνται στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει στη δήλωσή του:

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα»..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button