ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέο έκτακτο Επίδομα 1.000 ευρώ : Η ώρα της πληρωμής

Έφτασε η ώρα της πληρωμής για το επίδομα 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους.

Νέο έκτακτο, εφάπαξ επίδομα σε ανέργους που φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ πληρώνεται σε λίγες ημέρες από τη ΔΥΠΑ. Η τελευταία ενημέρωση (17/3) ανέφερε ότι η πίστωση των χρημάτων θα γίνει μέσα στο επόμενο 20ήμερο, όμως νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά από το τέλος του μήνα ή πιο πιθανό στις αρχές Απριλίου.

Για να λάβουν τα χρήματα, οι άνεργοι έπρεπε να έχουν κάνει τη σχετική αίτηση στο voucher.gov.gr και να έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης. Θα πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, να είναι άνω των 18 και να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης. Συνολικά, η κατάρτιση είναι διάρκειας 200 ωρών.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

  • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
  • Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
  • Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους: Η ανακοίνωση της ΔΥΠΑ για την πληρωμή

Σχετικά με τις πληρωμές εκπαιδευτικών επιδομάτων σε ανέργους που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απαραίτητων ελέγχων και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου 20ημέρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς και διοικητικοί, επιτόπιοι και δειγματοληπτικοί έλεγχοι, για τη διασφάλιση της διαδικασίας αποπληρωμής τόσο των καταρτιζομένων όσο και των παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης της επιλογής τους, οι ωφελούμενοι συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν και, όσοι επιτυγχάνουν, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης για έως 200 ώρες κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις:

www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

www.voucher.gov.gr

πηγη ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button