ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπαρακτικές εικόνες στο Μαϊάμι: Έβαλαν στο ίδιο φέρετρο αδερφές 10 και 4 ετών

Θάφτηκαν δίπλα στους γονείς τους – Ολόκληρη η οικογένεια σκοτώθηκε στην κατάρρευση του κτιρίου

Οι σοροί δύο μικρών αδερφών, που έχασαν τη ζωή τους όταν το πολυώροφο κτίριο στη Φλόριντα κατέρρευσε, τοποθετήθηκαν στο ίδιο φέρετρο και θάφτηκαν με τους γονείς τους δίπλα του, οι οποίοι πέθαναν επίσης στην τραγωδία.

Το λευκό φέρετρο με τις σορούς της 10χρονης Lucia Guara και της 4χρονης αδερφής της Emma είχε στολιστεί με ροζ και μωβ κορδέλες. Η κηδεία τους έγινε την Τρίτη σε μια καθολική ενορία, λίγα μόλις τετράγωνα από το σημείο της τραγωδίας της 24ης Ιουνίου.

Οι γονείς Marcus και Anaely Guara σκοτώθηκαν επίσης όταν το συγκρότημα διαμερισμάτων κατέρρευσε μερικώς. Δεκάδες σοροί έχουν εντοπιστεί στα συντρίμμια και δεκάδες ακόμη αγνοούνται, με τις ελπίδες να βρεθούν επιζώντες να θεωρούνται πλέον μηδενικές.

Ο ξάδερφος του πατέρα, Peter Milián, δήλωσε για την οικογενειακή τραγωδία: «Πραγματικά πιστεύω ότι ο Θεός τους έβλεπε από ψηλά και δεν τους έκανε να υποφέρουν χωρίς της Lucia και την Emma».

Τουλάχιστον 54 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, ο οποίος είναι ακόμη προσωρινός καθώς δεκάδες ακόμη άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Συγκεκριμένα, 86 κάτοικοι του κτιρίου παραμένουν αγνοούμενοι.

Τα σωστικά συνεργεία αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην έρευνα για επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε μέσα στη νύχτα την 24η Ιουνίου στη Φλόριντα, ανακοίνωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ.

«Με βαθιά θλίψη σας ανακοινώνω ότι το απόγευμα πήραμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να περάσουμε από τη φάση της έρευνας και διάσωσης σε αυτή της περισυλλογής των πτωμάτων», δήλωσε.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέπεσε με τρόπο που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί, αν και το κτίριο είχε φθορές.

Ό,τι απέμενε όρθιο από την πολυκατοικία κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενο τρόπο το βράδυ της Κυριακής, καθώς η αστάθειά του ήγειρε κίνδυνο για τη ζωή των μελών των σωστικών συνεργείων.

Πηγή: newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button