ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού φράουλα

Υλικά1 κιλό φράουλες
1 κιλό. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά. Κόβουμε τις φράουλες στα δύο.
Τις τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Όταν έχουμε φτιάξει μια στρώση με φράουλες, ρίχνουμε από πάνω κάμποση ζάχαρη να τις καλύψει.Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο (φράουλες, ζάχαρη) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες.
Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Σε αυτή τη φάση, βγάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι έξω από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκια, το αφήνουμε να κρυώσει και ελέγχουμε αν έχει πήξει επαρκώς.Όταν έχει δέσει όσο θέλουμε, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα.

Είναι σημαντικό όταν ελέγχουμε την πυκνότητα του γλυκού να το κάνουμε όταν αυτό έχει λίγο κρυώσει, γιατί όταν είναι καυτό από την κατσαρόλα είναι αρκετά αραιό και μετά πήζει. 

πηγη  neadiatrofis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button