ΔΙΑΦΟΡΑ

Στη «γειτονιά των αγγέλων» η Φωτεινή Στεφανοπούλου

Για την γειτονιά των αγγέλων «έφυγε…» η Πανεπιστημιακός και πρώην Βουλευτής,Φωτεινή Στεφανοπούλου, το γένος Δεκάζου από την Τρίπολη Αρκαδίας που το 1993 είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με την Πολιτική Άνοιξη.

Η Φωτεινή Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά είχε καταγωγή από την Αρκαδία. Γόνος επιφανούς και Ιστορικής οικογένειας από την Τρίπολη.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία των Θεσμών στο Paris II και Ιστορία των Δικαίων της Αρχαιότητας και Παπυρολογία στην Ecole Pratique Hautes Etudes (IVe Section, SciencesHistoriqves et Philologiques, Sorbone).

Στις εκλογές του Οκτώβρη το 1993, εκλέχτηκε Βουλευτής Ηλείας με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης. Έκανε τεράστιο αγώνα μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Ακαδημαϊκό, Καθηγητή και Βουλευτή Στέφανο Β.

Στεφανόπουλο, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη με κύριο σκοπό και την επέκτασή του στην Ηλεία.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας υπερασπίστηκε με πάθος τα αιτήματα των Ηλείων που είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Τελευταία διετέλεσε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Θλίψη στην Αχλαδινή: «Έφυγε» μόλις στα 36 του ο Κωνσταντίνος Καραμπέτσος

Σε θλίψη βυθίστηκε η μικρή κοινωνία της Αχλαδινής από τον πρόωρο χαμό του Κωνσταντίνου Καραμπέτσου. Ο αδικοχαμένος νέος πέθανε μόλις στα 36 του χρόνια στο σπίτι του οπού βρισκόταν με τους γονείς του την ώρα του φαγητού

Ο εκλιπών ασχολούταν με τη μελισσοκομία και γενικά αγροτικές δραστηριότητες και θεωρούταν από όλους στο χωριό πολύ αγαπητός.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του πάρα πολλοί συγχωριανοί και φίλοι εξέφρασαν τη θλίψη τους ,όπως αποτυπώνεται και στα πολλά ποστ στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα.

Για την αίτια θανάτου του 36χρονου αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4.30 το απόγευμα στον Ι.N της Αχλαδινής.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button