ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, η οποία είχε γίνει γνωστή από την ερμηνεία της στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος». Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) και ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση  που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ο Δράκος»

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έγινε γνωστή από την ταινία «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του Θανάση Βέγγου για τον οποίο είχε πει κάποτε: «Ήμουν 5 χρονών όταν γνωριστήκαμε με τον Βέγγο. Εκείνος ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερός μου. Μέναμε δίπλα δίπλα στο Νέο Φάληρο. Ζούσε με την οικογένειά του σε μια καμαρούλα. Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν μεγάλες. Ο πατέρας του ήταν αριστερός, τον είχαν διώξει από την δουλειά και δεν είχαν ούτε καν ηλεκτρικό. Ο πατέρας μου πέρασε ένα καλώδιο μέσα από τα δέντρα και τους έδωσε φως. Ο Θανάσης δεν το ξέχασε ποτέ αυτό. Στην γειτονιά βοηθούσε τους πάντες. Έβλεπε κάποιον να κρατά κάτι βαρύ και αμέσως πήγαινε για να τον ξελαφρώσει. Όταν τον έστειλαν στην Μακρόνησο, πηγαίναμε με την μητέρα μου και κάναμε παρέα στους γονείς του. Εκεί γνώρισε τον Κούνδουρο και όταν επέστρεψε μου τον έφερε στο σπίτι. Έτσι βγήκα στο σινεμά. Στην ”Μαγική πόλη” και στον ”Δράκο” τις πρώτες ταινίες που συμμετείχε και ο Θανάσης. Την εποχή του ”Δράκου” γνώρισε και την Ασημινούλα, την μετέπειτα σύζυγό του. Δεν ξανακοίταξε άλλη γυναίκα. Μείνανε όλοι μαζί σε εκείνο το σπιτάκι στο Νέο Φάληρο. Εγώ κι ο Κούνδουρος του στρώσαμε το νυφικό του κρεβάτι».

«Ο Δράκος», «ταξίδεψε» στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Στην ταινία η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου τραγουδάει τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι «Πώς το λεν τον ποταμό» και «Ο ήλιος έσβησε».

Από το 1952 έως το 1957, η μαργαρίτα Παπαγεωργίου είχε λάβει μέρος σε σημαντικές ταινίες: «Κυριακάτικο Ξύπνημα», του Μιχάλη Κακογιάννη, «Μαγική Πόλη» και «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, «Τζο ο Τρομερός» και «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Η Θεία από το Σικάγο» του Αλέκου Σακελλάριου.

Αιφνιδιαστικά, η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου «χάνεται» από τα πλατώ. Είχε πει η ίδια: «Έπρεπε να σταματήσει η σχέση μου με τον Κούνδουρο και για να γίνει αυτό εφικτό έπρεπε να σταματήσω με τον κινηματογράφο. Για μένα αυτά τα δύο ήταν ένα πράγμα. Από την αρχή που ξεκίνησα να κάνω κινηματογράφο κάτι άλλο μ’ ενδιέφερε πιο πολύ. Προτιμούσα να είμαι μια πετυχημένη μητέρα παρά μια καλή ηθοποιός».

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button