ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετράδυμα για… ρεκόρ! Τετραπλή χαρά στην οικογένεια – Δείτε τις φωτογραφίες

 

Η γέννηση τετράδυμων δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο τα τέσσερα μωρά να έχουν συλληφθεί φυσιολογικά. Και ακόμα πιο σπάνιο να προέρχονται από τέσσερα διαφορετικά ωάρια!

Έτσι οι εικονιζόμενοι Amelia, Sofia, Aston και Roman αποτελούν τετράδα εξαιρετικά ασυνήθιστη και πιθανώς μοναδική στη Βρετανία.

Η σύλληψή τους έγινε φυσιολογικά και προέρχονται από διαφορετικά ωάρια που γονιμοποιήθηκαν.

Κάθε χρόνο καταγράφονται στη Βρετανία τρεις ή τέσσερις γεννήσεις τετράδυμων. Συνήθως προκύπτουν από διαχωρισμό του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Οι γονείς των τετράδυμων, Katalina Martin και Matthew Davies, είχαν ο καθένας από ένα παιδί αλλά ήθελαν να κάνουν κι άλλο παιδί για να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Πίστευαν μάλιστα πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς επειδή η Katalina διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να συλλάβει φυσιολογικά.

Ωστόσο η 28χρονη ανακάλυψε λίγους μήνες μετά πως ήταν έγκυος και έσπευσε να κάνει υπέρηχο.

«Ο γιατρός κοιτούσε τη οθόνη συνέχεια και η εξέταση κράτησε πολύ», αφηγείται στη Daily Mail, και μετά μου είπε πως περίμενα τρία ή τέσσερα μωρά! Ξέσπασα σε κλάματα, αρχικά δεν συνειδητοποιούσα τι μου έλεγε».

Η μητέρα εισήχθη στην κλινική όταν ήταν έγκυος 27 εβδομάδων και τα μωρά γεννήθηκαν τρεις εβδομάδες αργότερα, τον Φεβρουάριο.

«Ησύχασα τόσο όταν όλα γεννήθηκαν και ήταν καλά», λέει.

Η πιθανότητα για τετράδυμα με φυσιολογική σύλληψη είναι μία προς 700.000 αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν μπορούν καν να υπολογίσουν πόσες είναι οι πιθανότητες αυτά τα μωρά να προκύψουν από διαφορετικά ωάρια.

baebasdab5baebasdab4baebasdab3baebasdab2ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ

 

πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button