ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος μαχαίρωσε τον πατριό του 10 φορές γιατί κακοποιούσε τη μητέρα του

Ο 18χρονος άντρας είναι πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον πατριό του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thestival, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δέχτηκε καταγγελία για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην περιοχή της Πυλαίας. Αστυνομικοί, που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο σημείο, αντίκρισαν έναν νεαρό να κινείται ύποπτα σε κοντινή απόσταση από το στίγμα του επεισοδίου. Του ζήτησαν να σταματήσει και εκείνος άρχισε να τρέχει.

Τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα. Τότε εκείνος παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον πατριό του. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου και κρατείται. Απέδωσε την πράξη του στη βίαιη συμπεριφορά που επιδείκνυε ο 36χρονος πατριός του προς την 43χρονη μητέρα του.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 18χρονος είχε επιτεθεί με μαχαίρι στον 36χρονο πατριό του και του κατάφερε περίπου δέκα χτυπήματα. Σύμφωνα με το Thestival, του επιτέθηκε με αγριότητα και έφυγε όταν τον είδε να χαροπαλεύει μπροστά του. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα «βόμβα» για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Το πιο μεγάλο του ψέμα τώρα βγήκε στην φόρα

«Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεφτιζόταν στο χαμόγελό της» Ένα νέο στοιχείο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού όπως αναφέρει η Ελένη Μυλωνοπούλου, η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρόλαιν, εάν η νεαρή κοπέλα κρατούσε ημερολόγιο, σίγουρα θα της το έλεγε, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Real News, η Ελένη Μυλωνοπούλου, στη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου δικάζεται ο 34χρονος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτ, παρουσίασε τον Μπάμπη ως έναν απόλυτα χειριστικό άνθρωπο και «ναρκισσιστή».

Όπως ανέφερε, από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, αποδομώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά την ιδανική εικόνα του γάμου τους, που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παρουσιάσει μιλώντας για έρωτα, ταξίδια και πάθος.

«Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως ελεγκτική. Η ίδια η Καρολάιν πολλές φορές δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα «βόμβα» για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Το πιο μεγάλο του ψέμα τώρα βγήκε στην φόρα

 

«Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεφτιζόταν στο χαμόγελό της», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μυλωνοπούλου. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι ίσως η πιο σημαντική μάρτυρας σε αυτή την υπόθεση, καθώς φαίνεται να είναι η μόνη στην οποία η Καρολάιν είχε αποκαλύψει την κακοποιητική συναισθηματικά σχέση που βίωνε. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χειραγωγούσε την 20χρονη απόλυτα και αφού την σκότωσε, προσπάθησε να χειραγωγήσει και όλους τους υπόλοιπους – συγγενείς, αστυνομία, δημοσιογράφους και, τελικά, όλη την Ελλάδα – παρουσιάζοντας το έγκλημά του ως πράξη κακοποιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, φαίνεται να έφτασε στο σημείο, όπως άφησε να εννοηθεί στο δικαστήριο η Ελένη Μυλωνοπούλου, ακόμα και να κατασκευάσει ημερολόγιο της Καρολάιν, γράφοντας ο ίδιος τις σημειώσεις που βρέθηκαν, προκειμένου να δείξει ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τον κακοποιούσε και που δεν ανεχόταν ούτε το παιδί τους.

«Αν έγραφε ημερολόγιο, θα μου το είχε πει» Όπως εξήγησε η μάρτυρας, όταν ο συνήγορος του 34χρονου της διάβασε κάποια αποσπάσματα από το ημερολόγιο, ήταν η ίδια που είχε ζητήσει από την Καρολάιν να κρατά σημειώσεις για τις σκέψεις που έκανε. «Είχα ζητήσει από την Καρολάιν να καταγράφει καθημερινά τα συναισθήματά της. Η απάντησή της ήταν ότι δεν προλαβαίνει. Αν κρατούσε ημερολόγιο, θεωρώ ότι θα μου το είχε πει, γιατί αυτό που της ζητούσα ήταν κάτι παρόμοιο», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια «άσκηση» που πολλοί ψυχολόγοι – σύμβουλοι ψυχικής υγείας βάζουν σε όσους παρακολουθούν, για δύο λόγους: Πρώτον, για να βλέπει ο θεραπευτής τη ροή και την εναλλαγή των συναισθημάτων του θεραπευόμενου μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Και δεύτερον, για να αποσυμπιέζεται αυτός, μέσω της γραφής, και να μπορεί να διακρίνει ποια γεγονότα πυροδοτούν το εκάστοτε συναίσθημα που βιώνει.

Όταν της ζήτησε η κυρία Μυλωνοπούλου, αναφέρει η Real News, να μπει σε αυτή τη διαδικασία, η απάντηση της κοπέλας ήταν ότι δεν προλαβαίνει να κρατά αυτό το ημερολόγιο συναισθημάτων, καθώς ο χρόνος που αφιέρωνε στο μωρό της, στα κατοικίδια ζώα της και στα αδέσποτα που τάιζε δεν της άφηνε τέτοιο περιθώριο.

«Σε υπολογιστή» Εάν κρατούσε ημερολόγιο, λοιπόν, σίγουρα θα της το έλεγε, κάτι που δεν έγινε ποτέ, σημείωσε η Ελένη Μυλωνοπούλου. Επιπλέον, η μάρτυρας θεωρεί «ύποπτο» να κατέγραφε η κοπέλα τις μύχιες σκέψεις της για τον σύζυγό της σε έναν υπολογιστή. Οι σημειώσεις που βρέθηκαν δεν είναι χειρόγραφες ενώ, όπως είχε πει η Καρολάιν στη σύμβουλό της, δεν υπήρχε κωδικός σε οποιαδήποτε συσκευή του ζευγαριού, που να μην τον γνώριζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ποιος μπορεί να ήταν ο λόγος, λοιπόν, που εμφανίστηκε το ημερολόγιο; Στα αποσπάσματα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, η Καρολάιν φέρεται να έχει γράψει ότι χτύπησε τον σύζυγό της και ότι του είπε να πάρει το παιδί, γιατί δεν το θέλει.

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν είχε αναφέρει τίποτα στην σύμβουλο για την «κακοποίηση» που δήθεν υφίστατο από την 20χρονη γυναίκα του. Και αυτό, παρότι η Ελένη Μυλωνοπούλου είχε προτείνει πολλές φορές στον πιλότο να κάνει αυτός ένα βήμα πίσω όταν υπήρχαν εντάσεις, ώστε να βοηθήσει την κοπέλα που βίωνε επιλόχεια κατάθλιψη. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που, μετά τη δολοφονία, εμφανίστηκε αυτό το ημερολόγιο, αλλά και για το γεγονός ότι εκείνο που κυρίως φέρεται να γράφει η Καρολάιν είναι ότι χτυπά συχνά τον άνδρα της…

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button