ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός φωτορεπόρτερ Νίκος Γιακουμίδης

Το αντίο από την ΕΣΗΕΜΘ και τον στενό του φίλο, Δημήτρη Μεσσήνη

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με μεγάλη οδύνη αποχαιρέτησε τον Νίκο Γιακουμίδη, που πέθανε χθες έπειτα από μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.

Φωτορεπόρτερ από το έτος 1982, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε το 1985, αυτόνομο φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο, διατηρώντας συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα και οργανισμούς της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters-Associated Press) για την κάλυψη διαφόρων θεμάτων, καθώς και με τις εφημερίδες «Καθημερινή Βορείου Ελλάδος»,

«Αγγελιοφόρος» και «Τα Νέα». Κάλυψε για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη θέματα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Τουρκία). Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ,

μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της Δράσης «Πάμε Απέναντι», όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

“ Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά έναν συνάδελφο, που τίμησε όσο ελάχιστοι το φωτορεπορτάζ και υπηρέτησε την ενημέρωση με ήθος, συνέπεια, πάθος και την σπάνια ευγένεια που τον χαρακτήριζε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της  η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο του Νίκου Γιακουμίδη, Μαρίνα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, στον αδελφό του, φωτορεπόρτερ Γιώργο Γιακουμίδη, επίσης μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, και σε όλους τους οικείους του.

Στενός του συνεργάτης υπήρξε ο Δημήτρης Μεσσήνης, ο οποίος τον «αποχαιρέτησε» με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση:

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΑΔΕΛΦΕ, ΚΟΥΜΠΑΡΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Σου δίνω τον λόγο μου ότι αυτοί που τόσο σε αδίκησαν θα το πληρώσουν και θα δικαιωθείς…

Η ευγένια σου και η αγάπη σου για τους ανθρώπους δεν θα ξεχαστεί ποτέ…

Ανασπάσου εν ειρήνη…»

Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον θάνατο του φωτορεπόρτερ Νίκου Γιακουμίδη

Τον φωτορεπόρτερ Νίκο Γιακουμίδη, που πέθανε χθες σε ηλικία 59 ετών, αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Νίκος Γιακουμίδης υπηρέτησε με συνέπεια, αυταπάρνηση, πάθος και, προπαντός, ήθος, το αγαθό της ενημέρωσης, εκτός, όμως από συνεπής επαγγελματίας, ήταν και ένας άνθρωπος ευαίσθητος και κοινωνικά ενεργός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button