ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ «Έφυγε» η Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Αγλαΐα (Άγκυ) Λιούρδη

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στους νομικούς κύκλους ολόκληρης της χώρας, αλλά και της τοπικής κοινωνία της Ηλείας, η είδηση της απώλειας της Αγλαΐας (Άγκυς) Λιούρδη, 65 ετών, Επίκουρης Καθηγήτριας Ποινικού Δικαίου, με καταγωγή από τον Πύργο.

Το θλιβερό νέο, ότι η Άγκυ Λιούρδη, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα μέσα από το προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο…

Η εκλιπούσα έδωσε γενναία μάχη με την επάρατη νόσο έως την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε όμως να κρατηθεί στη ζωή προκαλώντας λύπη στα μέλη της οικογένειά της, στους συνεργάτες της, στους πάμπολλους

φίλους και μαθητές της στη Νομική Σχολή και σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων, ιδιαίτερα στην Ηλεία και τον Πύργο, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή…

 Ποια ήταν…

Η Άγκυ Λιούρδη, καταγόταν από τον Πύργο και διέμενε στην Αθήνα (όπου και γεννήθηκε), όμως επισκεπτόταν συχνά την αγαπημένη της ιδιαίτερη πατρίδα που είχε πάντα μέσα στην καρδιά της.

Η οικογένεια Λιούρδη ήταν μια κλασική Πυργιώτικη οικογένεια, με την Άγκυ Λιούρδη να είναι μοναχοκόρη του Στρατηγού Σπύρου Λιούρδη, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Παιδικός Σταθμός επί της οδού Γορτυνίας στον Πύργο, φέρει την ονομασία «Λιούρδειος» προς τιμή του προπάππου της Γιάννη Λιούρδη, ενώ Λιούρδη ονομάζεται και η οδός έμπροσθεν του ιερού ναού του Άγιου Αθανασίου. Ο παππούς της Αποστόλης ήταν ο ιδιοκτήτης του ιστορικού καφενείου «Κρόνιον» στην κεντρική πλατεία της πόλης που αποτέλεσε αγαπημένο στέκι για γενιές Πυργιωτών.

Το πατρικό σπίτι της Άγκυ Λιούρδη βρίσκεται σε κτήμα στο Κατσικάρι όπου κατέλυε πάντα όταν ερχόταν συχνά- πυκνά στην Ηλεία και τον Πύργο.

Στενοί της φίλοι στον Πύργο ήταν, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι Θοδωρής Αντωνόπουλος και Γιάννης Βασιλείου, ο πρ. πρόεδρος του ΔΛΤΠ, Σάκης Αντωνόπουλος, ο ιατρός Πέτρος Πετρόπουλος, ο συνταξιούχος τυπογράφος Δημήτρης Βελισσάρης, η Μαρία Πλατανιά (σύζυγος του Παναγιώτη Πλατανιά), ενώ ήταν ξαδέλφη με τη Τζίμι Καχτίτση (σύζυγο του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, με τον οποίο επίσης είχε στενή- φιλική σχέση) και την Πηνελόπη Καχτίτση..patrisnews.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button