ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ Πέθανε ο βραβευμένος Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους, η ταινία «Η κυψέλη» του οποίου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Η ισπανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου, με ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι ο Κάμους πέθανε στο Σανταντέρ.

Ο Μάριο Καμούς, οι σημαντικότερες ταινίες του οποίου ήταν εμπνευσμένες από αριστουργήματα της λογοτεχνίας, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η «Κυψέλη», ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, το 1983.

Την επόμενη χρονιά, η ταινία «Τα αθώα θύματα» τιμήθηκε με Ειδική Μνεία της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι δύο πρωταγωνιστές του, Φρανθίσκο Ραμπάλ και Αλφρέδο Λάντα, κέρδισαν από κοινού το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Το 2011 ο Μάριο Καμούς έλαβε ένα τιμητικό βραβείο Γκόγια (αντίστοιχο των Όσκαρ για τον ισπανικό κινηματογράφο) για το σύνολο του έργου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός 27χρονος μετά από βουτιά στην Κέρκυρα – Έπαθε ανακοπή στον αέρα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες από την θαλάσσια περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας ένας άντρας. Ο νεαρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τον 27χρονο είδαν άλλοι λουόμενοι να κάνει βουτιά από βράχο και να μην επιστρέφει στην επιφάνεια και κάλεσαν σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν δύτες από την περιοχή όπου και ανέσυραν το άψυχο σώμα του νεαρού.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να γίνει νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή καθώς δεν έφερε τραύματα στο σώμα του.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button