ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ στο καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός και σταρ του τηλεοπτικού «Quantum Leap», Dean Stockwell. Υποψήφιος για Όσκαρ και Emmy, ο Stockwell υπήρξε παρών σε μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές για σχεδόν 70 χρόνια. Πέθανε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας.

Ο Stockwell γεννήθηκε το 1936 στο Βόρειο Χόλιγουντ. Μέχρι τα 7 του, βρισκόταν στο Μπρόντγουεϊ, ξεκινώντας μια καριέρα ως παιδί ηθοποιός.

Εμφανίστηκε στο Anchors Aweigh με τους Φρανκ Σινάτρα και Τζιν Κέλι, έπαιξε δίπλα στον Έρολ Φλιν ενώ ως νεαρός ενήλικας, επέστρεψε στη σκηνή του Broadway στο Compulsion με τον Ρόντι ΜακΝτάουελ, που έμελλε να γίνει παντοτινός του φίλος.

Ο Stockwell επανέλαβε τον ρόλο του στην κινηματογραφική εκδοχή και κέρδισε το πρώτο από τα δύο βραβεία καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών το 1959. Το δεύτερο βραβείο ήρθε το 1962 για την ερμηνεία του στο Μακρύ Ταξίδι Μέσα στη Νύχτα, όπου πρωταγωνίστησε με την Κάθριν Χέπμπορν.

Στις αξέχαστες κινηματογραφικές του ερμηνείες συγκαταλέγονται εκείνες στις ταινίες Blue Velvet, Dune, Η Γυναίκα του Γκάνγκστερ, (που χάρισε στον Stockwell υποψηφιότητα για Όσκαρ), Ο Βροχοποιός και The Player. Στην τηλεόραση άφησε το στίγμα του στην ιδιόμορφη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Quantum Leap.

Έπαιξε τον ναύαρχο Al Calavicci στο πλευρό του Scott Bakula, κερδίζοντας τέσσερις υποψηφιότητες για Emmy από το 1990 ως και το 1993.

Τα τελευταία χρόνια, ο Stockwell, ο οποίος αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2015, επιδίωξε μια αλλαγή καριέρας, εκθέτοντας έργα του στις ΗΠΑ με το πλήρες όνομά του, Robert Dean Stockwell.

Όσοι ήταν κοντά του, τον περιγράφουν ως έναν επαναστάτη που του άρεσε να παίζει, να γελάει, να καπνίζει πούρα και να παίζει γκολφ. Είχε δύο παιδιά, από προηγούμενους γάμους, τον Austin και τη Sophie.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button