ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη: Τραγικό τέλος για γνωστό Έλληνα μουσικό..

Τραγικό θάνατο βρήκε ο γνωστός σαξοφωνίστας, Δημήτρης Πετρής έπειτα από πτώση από μπαλκόνι…

Ο Βόλος θρηνεί για τον θάνατο του γνωστού σαξοφωνίστα, Δημήτρη Πετρή. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, ο μουσικός γίγαντας, όπως τον αποκαλούσαν, βρήκε ακαριαίο θάνατο σε ηλικία 75 ετών το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της πόλης όταν έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου του σπιτιού του.

Όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο στις 14.30 διαπίστωσαν ότι ήδη ήταν νεκρός σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Δίπλα του υπήρχε ένας σταυρός, τον οποίο προφανώς ο γνωστός σαξοφωνίστας κρατούσε στα χέρια του νωρίτερα. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του και παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» – Ο Παπαδάκης για την περιουσία του Τράγκα

Γιώργος Παπαδάκης για περιουσία Γιώργου Τράγκα: Δημιουργείται θέμα με το «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»… «Πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές. Το μεγάλο ερωτηματικό πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα, ως συνάδελφο» είπε ο Παπαδάκης

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Πλέον η έρευνα έχει περάσει στον οικονομικό εισαγγελέα που καλείται να απαντήσει μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν υπάρχει εμπλοκή συγγενών ή συνεργατών του δημοσιογράφου στην οικονομική δραστηριότητα. Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ ο Γιώργος Παπαδάκης είπε πως «δημιουργείται και ένα θέμα “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”».

«Πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές του πλανήτη. Το μεγάλο ερωτηματικό πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα και μάλιστα πολύ καλά. Ως συνάδελφο. Δεν ήξερα δραστηριότητές του. Χρόνια ολόκληρα. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Έτσι λοιπόν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε όλη την περιουσία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στον «αέρα» του Καλημέρα Ελλάδα.

«Τι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν και τι δεν βρέθηκαν. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 3 μήνες, μετά από ανώνυμη καταγγελία, και κατέληξε σε πόρισμα φωτιά. Εδώ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, ότι μία τράπεζα που έχει ενσωματωθεί τώρα με μία άλλη τράπεζα έχει χαρίσει δάνεια ή ολόκληρο ως καταβληθέν ενώ δεν έχει καταβληθεί. Τώρα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα… Έχουν γίνει κυρίες και κύριοι. Δεν δικαιολογείται και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Είναι μία ιστορία που πραγματικά όλους μας εξέπληξε, όταν μάθαμε το ύψος της περιουσίας. 100 εκατομμύρια, σπίτια… Τι δυο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν. Εδώ δημιουργείται κι ένα θέμα “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Γιώργος Τράγκας: Τα ακίνητα και οι καταθέσεις

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Οι ράβδοι χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού. Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ.

Η κυρία Καρρά φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών δημοσιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς Τραπεζικούς λογαριασμούς. Αντιθέτως, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

πηγη fresh-news.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button