ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Τσενεκίδης

Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Τσενεκίδης

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης ένας «γνήσιος εκφραστής της ποντιακής μουσικής παράδοσης» όπως τον χαρακτηρίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα και τα Σούρμενα του Πόντου, γεννήθηκε στο Μελισσοχώρι Δράμας και μεγάλωσε στον Κορινό Πιερίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια λυράρης κοντά στον αείμνηστο Χρύσανθο Θεοδωρίδη

και συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες. Συμμετείχε ενεργά σε πολλές εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων,

τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διατέλεσε πρόεδρος του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Κορινού “Εύξεινος Πόντος”.

Η σορός του θα βρίσκεται αύριο, στις 2.30μμ, στον ναό των Δώδεκα Αποστόλων στον Κορινό Πιερίας και στις 3.30μμ θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος..

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button