ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος στην Ελληνική Τηλεόραση – Νεκρός ξαφνικά ο Γιώργος Σταματόπουλος

Ένα “Βουνό” της τηλεόρασης έφυγε ξαφνικά. Ένας ευγενής… ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω το 2007 όταν η δουλειά με έφερε στην Πάτρα προκειμένου να στήσω έναν τηλεοπτικό σταθμό απο την αρχή.

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Σταματόπουλου. Ο εκλιπών είχε μακρά πορεία στον χώρο των τοπικών ΜΜΕ, αφού είχε εργαστεί τόσο σε τηλεοπτικούς όσο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ηλεκτρονικός, ενώ παράλληλα δίδασκε ώς καθηγητής και σε ΤΕΙ. Ήταν από τους πρώτους τεχνικούς του Patra Tv.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά και τους φίλους του.

«Παράδειγμα και έμπνευση για όλους» ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Πατησίων που πέθανε ξαφνικά εν ώρα εργασίας

Θρήνος για τον ευσυνείδητο διευθυντή που πήγε να εργαστεί Κυριακή και πέθανε στο γραφείο του – Τον βρήκε αναίσθητο μία υπάλληλος – «Στην προσπάθειά του να κρατηθεί, ξήλωσε τον πυροσβεστήρα» – Συγκινεί η ανάρτηση της κόρης του: Πάντα έτσι ήσουν, έδινες και την ψυχή σου για να είσαι σωστός στη δουλειά Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Διευθυντή της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων Κώστα Κούρκουλο που έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Κυριακής, εν ώρα εργασίας και μπροστά στα μάτια μιας νεότερης συναδέλφου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή του ευσυνείδητου διευθυντή, όπως όλοι αναφέρουν, ξεκίνησε όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του η συνάδελφος του, προκειμένου να τον χαιρετήσει καθώς είχε τελειώσει την δουλειά που της είχε αναθέσει. Νωρίτερα τόσο εκείνος όσο και δυο ακόμα άτομα της υπηρεσίας είχαν βρεθεί στα γραφεία τους, προκειμένου να διευθετήσουν κάποιες εργασίες της εβδομάδας που θα ξεκινούσε.

Έτσι όταν η γυναίκα τελείωσε την εργασία της πήγε μέχρι το γραφείο του να τον χαιρετήσει. Τότε εκείνος σηκώθηκε να την ευχαριστήσει και να την ξεπροβοδίσει, όπως έκανε πάντα με όλους. Η υπάλληλος προχώρησε μπροστά όταν ξαφνικά άκουσε ένα θόρυβο πίσω της από την πτώση του Κώστα Κούρκουλου. Γυρίζει και τον βλέπει στο πάτωμα, πλησιάζει, καθώς νόμιζε πως είχε λιποθυμήσει και εκεί διαπιστώνει πως δεν έχει σφυγμό. Τρέχει στο παράθυρο και καλεί αμέσως βοήθεια. Σύμφωνα με την περιγραφή ο 57χρονος άνδρας στην προσπάθεια του να κρατηθεί από κάπου πιάστηκε από τον πυροσβεστήρα, που υπήρχε στον τοίχο τον οποίο ξήλωσε με την φόρα της πτώσης του.

Όπως αναφέρουν άτομα από το εργασιακό του περιβάλλον ο Κώστας Κούρκουλος στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων ήταν πάνω από 30 χρόνια και μάλιστα σε διοικητικές θέσεις. Είχε ξεκινήσει από το Ταμείο Νομικών, ενώ θήτευσε και στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Συντάξεων της οδού Νικηφόρου. Στο υποκατάστημα των Πατησίων εργαζόταν τον τελευταίο χρόνο. Στο Ταμείο Νομικών είχε γνωριστεί και με την σύζυγο, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος κι εκείνη στο ίδιο ταμείο. Μαζί απέκτησαν μια κόρη την Χριστίνα, φοιτήτρια σήμερα στην σχολή Καλών Τεχνών. Νωρίτερα το νεαρό κορίτσι προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στην “κλειστή ομάδα” στο Facebook των εργαζομένων στο e-ΕΦΚΑ Free Zone, μαζί με φωτογραφίες δίπλα στον πατέρα της.

Το κορίτσι μεταξύ άλλων γράφει:

«Μπαμπά, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω μπαμπά, μια στιγμή που μας είπες ότι θα πας να πάρεις παγωτά εκείνο το πρωινό της Κυριακής που πέρασε, μια στιγμή που μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι λιποθύμησες στο γραφείο στη δουλειά σου, μια στιγμή που φτάσαμε στο νοσοκομείο και από την αφωνία όλων κατάλαβα ότι δεν ήσουν πια εδώ…, όλα μια στιγμή μπαμπά μου. Το τελευταίο διάστημα το ήξερα ήσουν πολύ ταλαιπωρημένος μπαμπά μου και σου έλεγα δεν θα πάρεις ποτέ άδεια; δεν νοιάζεσαι και για μας αλλά και για σένα βρε μπαμπά, για τον εαυτό σου; και μου έλεγες “Δεν μπορώ πνίγομαι μωρό μου, δεν ξέρεις τι περνάω στη δουλειά, αλλά θα βρω μια μέρα να κάνουμε μια μονοήμερη σίγουρα…μια μέρα, κάποια μέρα, αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ φέτος μπαμπά, δεν πρόλαβες να δεις τη θάλασσα φέτος που τόσο αγαπούσες. Αυτή τη χρονιά η αλήθεια είναι για πρώτη φορά δεν συζητήσαμε ποτέ για κάποιο συγκεκριμένο μέρος που θα πηγαίναμε έτσι για ένα 3ημερο διακοπές ή έστω αυτή την μονοήμερη. Δεν προλάβαμε μπαμπά μου».

Οι συνάδελφοι του στην προσπάθεια τους να σκιαγραφήσουν τον Κώστα Κούρκουλο αναφέρονται σ εκείνον με τα καλύτερα λόγια, καθώς υπήρξε παράδειγμα και έμπνευση για όλους στην υπηρεσία. Ο ίδιος έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο γι αυτό και είχε μετατρέψει το υποκατάστημα των Πατησίων σ ένα από τα καλύτερα κέντρο του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα κατακτώντας συνεχώς το έναν στόχο μετά τον άλλο. Την τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του έκανε γνωστή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτηση του στο Facebook :

«Στη φωτογραφία είναι ο Κώστας Κούρκουλος. Διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων που έπεσε χθες στο καθήκον. Στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις! Είχε πάει χθες, Κυριακή, στο γραφείο του, μόνος του χωρίς να του το ζητήσει κανένας, για να εξετάσει εκκρεμότητες ως προς συνταξιοδοτικά θέματα. Κι εκεί τον βρήκε να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή -σε ηλικία 57 ετών- μία νεότερη συνάδελφος του με την οποία θα συνεργάζονταν για τα θέματα αυτά. Όλο το τελευταίο διάστημα είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στον ΕΦΚΑ Πατησίων, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα του ΕΦΚΑ.

Θεωρώ συνειδησιακή μου υποχρέωση να αναφερθώ σ’ αυτόν τον ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό. Γνωρίζετε ότι δεν έχω αποκρύψει ποτέ τα προβλήματα του ΕΦΚΑ ούτε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αρκετές φορές έχω συναντήσει και προσπαθώ να αντιμετωπίσω. Ωστόσο, όπως πάλι έχω επισημάνει, υπάρχουν και παρά πολλοί υπάλληλοι, όπως ο Κώστας Κούρκουλος, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο για όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε. Με οδύνη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο του Κώστα Κούρκουλου, επίσης υπάλληλο του ΕΦΚΑ, όπως και στη 19χρονη κόρη τους. Καλό κουράγιο και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μας χρειαστούν!».

Θάνος Μακρογαμβράκης- protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button