ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Μαχαiρι Στο Kόκκαλο: Θα Ισχύoυν Από Σήμερα! Τα Nέα «Σκληpά» Μέτρα Χαpδαλιά

Το Μαχαiρι Στο Kόκκαλο: Θα Ισχύoυν Από Σήμερα! Τα Nέα «Σκληpά» Μέτρα Χαpδαλιά

Όσα θα ισχύσουν για όσους παρακούσουν στα νέα μέτρα.

«Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα»- Τονίζεται δε ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να ανησυχεί Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, θα τεθούν σε ισχύ νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Η σκληρή απόφαση Χαρδαλιά για…

Όσα θα ισχύσουν για όσους παρακούσουν στα νέα μέτρα.

Το νέο αυτό μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 23/8

Η σκληρή απόφαση Χαρδαλιά για όσους δεν τηρήσουν το μέτρο απαγόρευσης. Αν η κατάσταση συνεχίσει να ανησυχεί Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, θα τεθούν σε ισχύ νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Οι ειδικοί το λένε εδώ και μέρες και μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 262 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το επαναλαμβάνουν. Ο «μονόδρομος» για μάσκα παντού, η μεγάλη ανησυχία για τους νέους και οι κατηγορηματικές συστάσεις.

Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε… οπουδήποτε εκτός του σπιτιού μας!

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας, ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να αισθανθούν

την ατομική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, τόσο απέναντι στον εαυτού τους, όσο και απέναντι στην κοινωνία, και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Γενικευμένη χρήση μάσκας

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από την στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού.

«Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού».

«Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα», τόνισε ο Χαρδαλιάς αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από μεγάλο μέρος των πολιτών κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ήδη από τις 00:00 καλούνται από χθες, Τρίτη 11 Αυγούστου, να κλείνουν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και να παραμένουν εκτός λειτουργίας μέχρι τις 7:00 το πρωί.

Ποιες περιοχές αφορά το νέο μέτρο

Μέχρι στιγμής, το νέο αυτό μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 23/8, αφορά στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας αλλά και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η σκληρή απόφαση για όσους δεν τηρήσουν το μέτρο

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, όσοι δεν υπακούσουν στο νέο αυτό μέτρο και επιλέξουν

να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά, θα κληθούν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να προσθέτει ότι σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, η Κυβέρνηση θα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 20 ημέρες.

Τονίζεται δε ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να ανησυχεί Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, θα τεθούν σε ισχύ νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα…

viralnewsgr.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button