ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λίπος στην κοιλιά: Αυτό είναι το τσάι που το καίει 25 φορές πιο γρήγορα – Ιδανικό για γυναίκες άνω των 50

Μελέτες δείχνουν ότι εάν πίνετε αυτό το τσάι πριν γυμναστείτε, θα κάψετε το λίπος στην κοιλιά 25 φορές πιο γρήγορα!

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα οφέλη της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού: διατηρεί την υγεία της καρδιάς, ενισχύει τη μνήμη, επιταχύνει τον μεταβολισμό, συμβάλει στην απώλεια βάρους και καίει το λίπος στην κοιλιά.

Έτσι, ενθουσιαστήκαμε όταν ανακαλύψαμε πρόσφατα αυτή τη συνταγή τσαγιού για απώλεια βάρους. Συνδυάζει το πράσινο τσάι με το «skinny syrup» (Το Skinny Syrup είναι ένα σιρόπι χωρίς ζάχαρη και θερμίδες). Είναι εύκολο στην προετοιμασία, νόστιμο και γλυκό, γεμάτο με ισχυρά μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια λίπους.

Απλώς ρωτήστε την 66χρονη Σούζαν Πάουερς, η οποία χρησιμοποίησε το τσάι για να χάσει 40 κιλά και 35 εκατοστά από τη μέση της. Αναφέρει στο Woman’s World ότι το τσάι έκανε τη διαφορά.

Γιατί το πράσινο τσάι είναι καλύτερο για απώλεια βάρους

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για την παρασκευή του τσαγιού προέρχονται από το ίδιο φυτό (Camellia sinensis), αλλά επεξεργάζονται διαφορετικά και έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη γεύση, την εμφάνιση, την περιεκτικότητα σε καφεΐνη και τα οφέλη για την υγεία.

Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα πράσινου τσαγιού συνήθως μαγειρεύονται στον ατμό για να αποφευχθεί η οξείδωση (η διαδικασία που κάνει τα πράσινα φύλλα καφέ). Αυτό βοηθά στη διατήρηση του πράσινου χρώματος των φύλλων. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει 20 έως 45 mg καφεΐνης, σύμφωνα με το oloygeia.gr.

Το μαύρο τσάι οξειδώνεται πλήρως. Μετά τη συγκομιδή, τα φύλλα μαραίνονται (μερικές φορές αναφέρεται ως «ζύμωση», αν και δεν είναι αληθινή ζύμωση) και στη συνέχεια ξηραίνονται. Αυτή η διαδικασία οξείδωσης δίνει στο μαύρο τσάι το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και την πλούσια γεύση του. Το μαύρο τσάι έχει συνήθως 40 έως 75 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι και πιο έντονη γεύση.

Επειδή το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται, διατηρεί μια ζωηρή απόχρωση και περισσότερα αντιοξειδωτικά από το μαύρο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που ονομάζονται κατεχίνες, έχει έως και 400% περισσότερες από το μαύρο τσάι. Το all-star των κατεχινών όσον αφορά την απώλεια βάρους ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία εκχυλίζεται από πράσινο τσάι και πωλείται ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους.

Μεταξύ πολλών πλεονεκτημάτων, οι κατεχίνες έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνουν προσωρινά την καύση λίπους έως και 35%. Και σύμφωνα με τη συγγραφέα του 60 Seconds to Slim, Michelle Schoffro Cook, PhD, οι κατεχίνες βοηθούν επίσης στη μείωση των ορμονών του στρες, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη επιθυμία για υδατάνθρακες και ζάχαρη. Τρία πρόσθετα μπόνους για την υγεία: το πράσινο τσάι μειώνει το φούσκωμα, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη πέτρας στα νεφρά και στη μακροζωία.

Ίσως τα καλύτερα νέα όλων: Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Tufts ανακάλυψαν ότι οι κατεχίνες συμβάλλουν στην καύση του κοιλιακού λίπους, όταν γυμναζόμαστε. Στη μελέτη, όσοι ήπιαν ένα ρόφημα πλούσιο σε κατεχίνες κατάφεραν να κάψουν το κοιλιακό λίπος 25 φορές γρηγορότερα από εκείνους που ήπιαν αναψυκτικά διαίτης. Το πράσινο τσάι είναι «ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε την απώλεια βάρους», λέει η Cook.

Το μυστικό του skinny syrop που ενισχύει τα αποτελέσματα

Το Skinny Syrup περιέχει μηδέν σάκχαρα και μηδέν υδατάνθρακες. Ενώ μερικά παρασκευάζονται με όλα τα φυσικά συστατικά, πολλά χρησιμοποιούν τεχνητές γεύσεις και γλυκαντικά.

Εάν η λέξη «τεχνητό» εγείρει ανησυχίες, μάθετε το εξής: Ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Κολοράντο έδωσαν είτε σκέτο νερό είτε ένα τεχνητά αρωματισμένο ποτό μηδενικών θερμίδων καθημερινά. Όσοι ήπιαν το ρόφημα με τις μηδενικές θερμίδες έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος από τους άλλους.

Πόσο τσάι να πιείτε για απώλεια βάρους

Ακόμα κι αν προσθέτετε μόνο δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα θα δείτε διαφορά στη ζυγαριά. Αλλά για να αυξήσετε τα αποτελέσματα, στοχεύστε σε 4 έως 6 φλιτζάνια ημερησίως, φροντίζοντας να πίνετε ντεκαφεϊνέ μετά τις 3 μ.μ. Προσθέστε λεμόνι ή/και γλυκαντικό της επιλογής σας με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Παραλείψτε το γάλα επειδή εμποδίζει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών του τσαγιού. Και αν δεν θέλετε να πιείτε τόσο πολύ τσάι, δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες εναλλακτικές:

1. Πασπαλίστε με σκόνη τσαγιού

Η σκόνη πράσινου τσαγιού Matcha διευκολύνει την προσθήκη τσαγιού σε οτιδήποτε τρώτε. Ανακατέψτε το σε smoothies και σούπες, πασπαλίστε το σε ποπ κορν ή ακόμα και στο παγωτό. Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι βρασμένο πράσινο τσάι.

2. Χρησιμοποιήστε το τσάι σαν μπαχαρικό

Αν ανοίξετε ένα φακελάκι τσαγιού, τα λεπτά κομμένα φύλλα θυμίζουν ρίγανη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως και αυτή. Ρίξτε το πάνω από τη χωριάτικη ή πάνω από θαλασσινά.

3. Μαγειρέψτε με τσάι

Αντικαταστήστε το νερό με πράσινο τσάι όταν θέλετε να μαγειρέψετε φασόλια, ρύζι, ζυμαρικά ή κινόα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως ζωμό στη σούπα. Οι ειδικοί λένε ότι το τσάι προσθέτει μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

πηγη neakriti.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button