ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τούρτα σεράνο – ένα φανταστικό γλυκό που η γεύση της είναι μαγική

Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 2 ερμολ πολύ καλά. Προσθέτουμε 2 ζαχαρουχο και εξακολουθουμε το χτύπημα. Λιώνουμε μια κουβερτούρα σε μπεν μαρι και τη ριχνουμε. Στο τελος λίγο κονιακ ή ουίσκι.

Έχουμε 600 γρ.σαβαγιαρ (τρια πακέτα)
Βουτάμε ενα ενα στο γαλα (Εγώ βαζω κ λίγο ουισκι μεσα) και στρώνουμε.

Βαζουμε τη μισή κρέμα και παλι σαβαγιαρ (αντιθετα τωρα για να κόβουμε καλύτερα το κομμάτι)Από πανω βαζουμε τρούφα.

Συνηθως βαζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα

Για τα αμύγδαλα βαζουμε σε αντικολλιτικο τηγάνι 10 κουταλιες ζάχαρη 1/4 αμύγδαλα καβουρδισμένα και ανακατευουμε συνεχεια μη καουν.
Τα αφηνουμε να κρυώσουν και τα τριβουμε ελαφρά στο μουλτι.
(Για να κρυώσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button