ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγικός Θάνατος 3χρονης Από Έκρηξη Φουσκωτού Παιχνιδιού

Τραγικός Θάνατος 3χρονης Από Έκρηξη Φουσκωτού Παιχνιδιού

Τραγικό θάνατο βρήκε η 3χρονη Ava-May Littleboy την περασμένη Κυριακή, όταν εκτοξεύτηκε από φουσκωτό τραμπολίνο στην περιοχή Norfolk της Μ. Βρετανίας. Το κορίτσι βρισκόταν την ημέρα εκείνη με τη μητέρα της στην παραλία και έπαιζε στο φουσκωτό παιχνίδι, όταν ξαφνικά αυτό «έσκασε», την πέταξε σε ύψος 10 μέτρων στον αέρα και έπειτα στο έδαφος.

Μέλη της τοπικής ομάδας Πρώτων Βοηθειών έσπευσαν κατά πάνω της, ενώ η μικρή μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Αστυνομικοί εξέτασαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Σύμφωνα με μάρτυρες που ήταν εκείνη την ώρα παρόντες, ο κρότος που ακούστηκε ήταν πολύ μεγάλος και αμέσως μετά το κορμάκι του κοριτσιού τινάχτηκε στον αέρα.

Ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού κάστρο Curt Johnson ισχυρίστηκε, ότι αυτό μάλλον εξερράγη λόγω της υπερβολικής ζέστης (είχε 23 βαθμούς Κελσίου εκείνη την ημέρα). Δεν ήταν παρών στο σημείο εκείνη την ημέρα, ωστόσο εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα μόλις δύο μήνες αφού δύο υπάλληλοι πάρκου ψυχαγωγίας καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, επειδή δεν είχαν ασφαλίσει καλά ένα φουσκωτό κάστρο, με αποτέλεσμα μια 7χρονη να χάσει τη ζωή της -ξανά- λόγω έκρηξης το 2016.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα ατυχήματα με φουσκωτά παιχνίδια εξωτερικού χώρου έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος της Μ. Βρετανίας ζήτησε άμεση αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα φουσκωτά παιχνίδια, καθώς και προσωρινή απαγόρευση όσων βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να ελεγχθεί επισταμένως η ασφάλειά τους. «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε καμία άλλη τέτοια τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά.

Στον τόπο του τραγικού συμβάντος δεκάδες λουλούδια και αρκουδάκια συγκεντρώνονται καθημερινά, καθώς συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια.

Ως γονείς και εμείς, μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα τις σοκαριστικά τραγικές στιγμές που έζησε αυτή η μάνα και που περνά αυτή τη στιγμή όλη η οικογένεια της 3χρονης. Και δεδομένου, ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παρακολουθήσει τα παιδιά μας να χοροπηδούν σε φουσκωτά παιχνίδια αμέτρητες φορές, έχει νόημα να σκεφτούμε σοβαρά την επόμενη φορά που θα πάμε το παιδί μας σε έναν τέτοιον παιδότοπο.

Η οργάνωση Child Safety Link, μάλιστα, εξέδωσε πρόσφατα τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με το παιχνίδι σε φουσκωτά:

-Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να αφαιρούν παπούτσια, κοσμήματα και οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο πριν μπουν σε αυτά.

-Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να επιβλέπονται από υπεύθυνο ενήλικα.

-Μόνο ένα παιδί επιτρέπεται στο φουσκωτό τραμπολίνο κάθε φορά.

-Αν χωράνε παραπάνω από ένα παιδιά, αυτά θα πρέπει να ομαδοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος ή το βάρος τους.

-Αποτρέψτε τα παιδιά από «ακροβατικές» φιγούρες και τούμπες μέσα σε αυτά.

-Κρατήστε τα μακριά από την είσοδο του φουσκωτού, την ώρα που πηδούν.

-Αν αυτό αρχίσει να χάνει αέρα, το παιδί πρέπει να βγει άμεσα.

-Να μην χρησιμοποιούνται τα παιχνίδια αυτά σε μέρες με ισχυρούς ανέμους.

Πηγή; infokids.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button