ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής μετά από 7,5 μήνες μάχης με τον Covid και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον Covid ο δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής. Πολέμησε 7,5 ολόκληρους μήνες με τον ιό. Στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου και διασωληνώθηκε, παρέμεινε 4,5 μήνες. Εκεί υπέστη την πρώτη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Στη συνέχεια, και αφού το ξεπέρασε, μετέβη σε κλινική αποκατάστασης.

Εκεί υπέστη το δεύτερο εμπύρετο κύμα (λοίμωξη). Έπειτα εισήλθε στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου υπέστη το τρίτο εμπύρετο κύμα, που ήταν καθοριστικό για την πορεία της υγείας του. Τελικά δεν άντεξε.

Είναι αξιοσημείωτο πως η ασύλληπτη ταλαιπωρία του Τάκη Διαμαντή άρχισε τον Ιούλιο που μας πέρασε. Παρά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο Covid, το «Σωτηρία», οι θεράποντες ιατροί του δεν του έδωσαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης της νόσου με αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Επισημαίνεται πως ο Τάκης Διαμαντής εισήλθε στο νοσοκομείο την 4η ημέρα από τη στιγμή που νόσησε, δηλαδή πολύ νωρίς. Η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, εξηγεί πως η γενική του κατάσταση όταν νόσησε ήταν πολύ καλή.

Είχε ανιχνευθεί πως υπέφερε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, αλλά η οξυγόνωσή του ήταν ικανοποιητική, ήταν απόλυτα λειτουργικός και ο πνευμονολόγος δεν του είχε ποτέ επιβάλει να λαμβάνει οξυγόνο.

Η αντιμετώπιση της ΧΑΠ γινόταν με απολύτως συμβατικές μεθόδους. Άλλωστε, το γεγονός και μόνον ότι άντεξε επί 7,5 μήνες όχι μόνον την ασθένεια, αλλά και τρία επιθετικά κύματα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, με την πρώτη να καταλήγει σε σηψαιμία που ξεπεράστηκε, σημαίνει πως ο οργανισμός του συμπεριφερόταν ικανοποιητικά.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας, η σύζυγός του Μαρίνα Βήχου έχει οργανώσει συνέντευξη Τύπου. Προτίθεται να παραθέσει όλα τα στοιχεία, να εξηγήσει το πώς εξελίχθηκε η ασθένεια και οι επιπλέον λοιμώξεις που υπέστη ο σύζυγός της και να υποβάλει το μείζον ερώτημα προς πάντες:

Γιατί δεν προσφέρθηκε στον Τάκη Διαμαντή η δυνατότητα να υπαχθεί στη θεραπευτική μέθοδο με μονοκλωνικά αντισώματα, η οποία αποδεδειγμένα, σε πρώιμη φάση της ασθένειας, είναι αποτελεσματικότατη;.

zougla.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button