ΔΙΑΦΟΡΑ

Παγκóσμια θλiψη για την Κέιτ Μίντλετον

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και μητέρα τριών παιδιών, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου όπου υπεβλήθη σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, όπως έγινε γνωστό.

Η μελλοντική βασίλισσα θα επιστρέψει στη συνέχεια στο σπίτι της στο Γουίνδσορ όπου θα συνεχίσει την ανάρρωσή της έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, ανέφερε το Παλάτι του Κένσινγκτον. Μάλιστα, η ανάρρωσή της θα διαρκέσει πολύ αφού η Κέιτ θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά της μετά το Πάσχα. Να σημειώσουμε εδώ ότι φέτος, το καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου ενώ το ορθόδοξο Πάσχα την Κυριακή 5 Μαΐου.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό, είναι ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν κάτι που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα της υγείας της ήταν γνωστό στις τελευταίες εμφανίσεις της.

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων στο Σάντριχαμ όπου όλη η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρωινή λειτουργία.

Αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ για το 2023, η οποία θα μείνει στην απομόνωση τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, γιόρτασε τα γενέθλιά της μια εβδομάδα νωρίτερα, με τους επίσημους λογαριασμούς της μοναρχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μοιράζονται μια νέα φωτογραφία από τα παρασκήνια της πριγκίπισσας στη στέψη του βασιλιά.

«Πολύ σοβαρή η κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον» – Τί αποκαλύπτει ειδικός στα θέματα των Ανακτόρων σε κορυφαίο γαλλικό περιοδικό

 

 

Παρά το γεγονός ότι από το παλάτι καθιστούν σαφές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι καλά στην υγεία της μετά την επέμβαση και πως δεν υπάρχει κακοήθεια, ο δημοσιογράφος Μαρκ Ροσέ, ανταποκριτής στο Λονδίνο που καλύπτει το βασιλικό ρεπορτάζ, εξηγεί στο περιοδικό Madame Figaro ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

Η συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Madame Figaro:

Την Τετάρτη, η ανακοίνωση της νοσηλείας της Κέιτ Μίντλετον ξάφνιασε όλο τον κόσμο. Πώς αντέδρασαν οι Βρετανοί;

Μαρκ Ροσέ: Έμειναν βαθιά έκπληκτοι. Η εισαγωγή της Κέιτ στην Κλινική του Λονδίνου ήταν μια είδηση σοκ για τους Βρετανούς, γιατί είναι μια προσωπικότητα πολύ δημοφιλής στο κοινό, η οποία τα κατάφερε άψογα από τότε που μπήκε στο παλάτι, η οποία είναι η μελλοντική βασίλισσα και σύζυγος του επόμενου βασιλιά της Αγγλίας και που πάνω από όλα εξασφάλισε τους απογόνους με τρία παιδιά, τον Τζορτζ, την Σάρλοτ και τον Λούις. Την ίδια ώρα, με διαφορά μίας ώρας, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη νοσηλεία του βασιλιά.

Γιατί τέτοια αναστάτωση για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, όταν το παλάτι είναι καθησυχαστικό για την κατάσταση της υγείας της επιβεβαιώνοντας στον Τύπο ότι δεν πρόκειται για καρκίνο;

Μαρκ Ροσέ: Αυτή η βαθιά συγκίνηση του κοινού μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι νέα και ότι δεν το περιμέναμε γιατί φαινόταν μάλλον υγιής. Είναι μια αθλητική γυναίκα, που δεν καπνίζει, με λεπτή σιλουέτα και αδύνατη. Η ανακοίνωση της εισαγωγής της στην κλινική του Λονδίνου προκάλεσε λοιπόν σοκ, όχι μόνο γιατί θεωρούνταν ότι ήταν σε άψογη φόρμα, αλλά και λόγω της διάρκειας της νοσηλείας της, από 10 έως 14 ημέρες, και της ανάρρωσής της, περίπου 3 μήνες.

Όσο για τα καθησυχαστικά δελτία Τύπου από τα Ανάκτορα για την υγεία των μελών της βασιλικής οικογένειας, αντιμετωπίζονται πάντα με καχυποψία γιατί στο παρελθόν η κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φιλίππου παρέμενε ταμπού. Πρέπει, για παράδειγμα, να θυμόμαστε ότι ακόμη και τις τελευταίες στιγμές της ζωής της βασίλισσας, το Μπάκιγχαμ ήθελε να είναι καθησυχαστικό, φροντίζοντας παράλληλα να μην δώσει πολλές λεπτομέρειες για την πραγματική της κατάσταση.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας Κέιτ και του βασιλιά Καρόλου…

Μαρκ Ροσέ: Ναι, και αυτό είναι μέρος μιας νέας πολιτικής διαφάνειας σε θέματα υγείας. Στην περίπτωση του Καρόλου Γ’, είναι επειδή ο βασιλιάς σκοπεύει να ενθαρρύνει τους άντρες υπηκόους του να υποβληθούν σε έλεγχο για προβλήματα προστάτη. Από την άλλη, όσον αφορά στην Κέιτ, δεν ξέρουμε τι φταίει. Σίγουρα από σεμνότητα και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και γιατί τελικά η απουσία της δεν έχει μεγάλες θεσμικές επιπτώσεις.

Πίσω από αυτή την αναταραχή, δεν υπάρχει το «φάντασμα» μιας άλλης πριγκίπισσας της Ουαλίας, της Λαίδης Νταϊάνα, που πέθανε σε ηλικία 36 ετών;

Μαρκ Ροσέ: Όχι γιατί οι καταστάσεις δεν είναι συγκρίσιμες. Η Νταϊάνα Σπένσερ πέθανε μετά από τροχαίο ατύχημα. Τη στιγμή του θανάτου της, δεν ήταν πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, είχε χάσει τον τίτλο. Ενώ η Κέιτ είναι πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθεί να είναι εξέχον μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ουίνδσορ. Τούτου λεχθέντος, η συγκίνηση προς την Κέιτ είναι πραγματική.

Aλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι ο θάνατος της Ελισάβετ Β’ ήταν μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο. Από τότε, ο Κάρολος, ο νέος βασιλιάς, άφησε το στίγμα του. Ο Ουίλιαμ, ως πρίγκιπας της Ουαλίας και κύριος διάδοχος του θρόνου, υποστηρίζει πολύ καλά τον πατέρα του και έχει καταλάβει κι αυτός τον ρόλο του. Και καθώς οι «βόμβες» -Χάρι και Άντριου- εξουδετερώθηκαν, επικρατούσε μια ορισμένη ηρεμία μέσα στη βρετανική μοναρχία. Ηρεμία που μόλις τέθηκε υπό αμφισβήτηση με αυτή τη διπλή νοσηλεία.

«Εκκωφαντική» η σιωπή του Χάρι και της Μέγκαν για το πρόβλημα υγείας της Κέιτ Μίντλετον

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμία δήλωση για τα προβλήματα υγείας της Κέιτ και του Καρόλου.

Η πρώτη δήλωση σύμφωνα με τη Daily Mail αναμένεται σε εκδήλωση όπου ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά θα τιμηθεί ως «Ζωντανός Θρύλος της Αεροπορίας» την Παρασκευή σε μια τελετή απονομής βραβείων που διοργάνωσε ο Τζον Τραβόλτα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Θα τιμηθεί επίσης το έργο του δούκα που δημιούργησε το Invictus Games Foundation. Τόσο το παλάτι όσο και ένας εκπρόσωπος των Σάσσεξ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σιωπή του Χάρι για τα προβλήματα υγείας των συγγενών.

Γίνεται κατανοητό, ωστόσο, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να πυροδοτήσει εντάσεις. «Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η, μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».

«Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά… Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί. Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

«Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο», γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Ποιος θα φροντίσει τα τρία της παιδιά όσο παραμείνει στο νοσοκομείο

Η πριγκίπισσα Κέιτ είναι το πρόσωπο των ημερών, αφού η χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και η νοσηλεία της έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Παλάτι και τους θαυμαστές του στέμματος.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρίσκεται στο πλευρό της, ενώ σίγουρα έχει αλλάξει η καθημερινότητα των τριών παιδιών τους που ζουν με την απουσία της μητέρας τους.

Βασιλικές πηγές, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναφέρουν ότι ο Γουίλιαμ θέλει να συνεχίσει πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο κάνοντας να μια προσπάθεια να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κανονικότητα για τα παιδιά, όσο διάστημα η μητέρα τους θα βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Δεξί του χέρι και ακοίμητη φρουρός των παιδιών, θα είναι η νταντά τους, Μαρία. H nanna Maria, όπως φέρονται να την αποκαλούν τα παιδιά, εργάζεται για την οικογένεια από το 2014, όταν ο Τζορτζ ήταν 8 μηνών και είναι η μοναδική νταντά των παιδιών.

Πριγκίπισσα Κέιτ – Η βοήθεια της οικογένειάς της

Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον, οι γονείς της Κέιτ, θα βοηθήσουν όσο μπορούν αλλά δεν θα είναι μόνοι!

Η Πίπα Μάθιους και ο Τζέιμς Μίντλετον, τα αδέλφια της πριγκίπισσας, παιρνούν ήδη όλο το χρόνο τους στο Ουίνδσορ βοηθώντας με ό,τι τους ζητηθεί μέχρι την πλήρη ανάρρωση της Κέιτ.

 

 

Πριγκίπισσα Κέιτ – Τι δηλώνει για την υγεία της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους. Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά.

Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διπλό το χτύπημα για το παλάτι

Το χειρουργείο και η πολύμηνη απομόνωση της Κέιτ δεν ήταν η μόνη ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ αφού λίγη ώρα αργότερα έκαναν γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για να υποβληθεί σε “διορθωτική διαδικασία” για υπερπλασία του προστάτη.

Οι δύο ενημερώσεις για την υγεία των ανώτερων royals δημοσιεύτηκαν σε απόσταση 90 λεπτών η μία από την άλλη προκαλώντας σοκ στους βασιλικούς θαυμαστές και όχι μόνο.

Εκτός από τον Γουίλιαμ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η Κέιτ Μίντλετον έχει στο πλευρό της τους γονείς της Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον και τα αδέλφια της Πίπα Μάθιους και Τζέιμς Μίντλετον.

 

 

Στην ανακοίνωση του παλατιού, η Κέιτ Μίντλετον, η οποία είναι το πιο δημοφιλές μέλος ης βασιλικής οικογένειας ζητά συγγνώμη από όλους όσους εμπλέκονται σε δεσμεύσεις που δυστυχώς πρέπει να αναβάλλει λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας της. Ακόμα και σε αυτή την δύσκολη στιγμή, η ίδια νιώθει άσχημα καθώς ξέρει ότι θα απογοητεύσει τους ανθρώπους που είχε προγραμματίσει να συναντήσει.

Όπως και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, η Κέιτ είχε ένα πολυάσχολο και ταραχώδες πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια, με το πλατινένιο ιωβηλαίο και τον θάνατο της βασίλισσας το 2022 και τη στέψη του Καρόλου το 2023, καθώς και την προσαρμογή της στο νέο της ρόλο ως πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ακόμα είχε να αντιμετωπίσει τη βαθιά ρήξη με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, με τον Χάρι να κάνει αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς για τον Κάρολο, την Καμίλα, τον Γουίλιαμ και την Κέιτ στο ντοκιμαντέρ του Netflix και τα απομνημονεύματά του με τίτλο Spare

Το διαβάσαμε εδώ alldaynews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button