ΔΙΑΦΟΡΑ

Τσιόδρας: «Η πανδημία θα λήξει οριστικά με ένα εμβόλιο. Θα βοηθήσουν τα μέτρα»…

Μητσοτάκης: Κάτι άλλαξε δραματικά αυτή την εβδομάδα Κάτι άλλαξε δραματικά αυτή την εβδομάδα. Υπήρξε μια εκθετική αύξηση. Την προηγούμενη εβδομάδα τα στοιχεία ήταν καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε και απόλυτα, υπήρξε μια εκθετική αύξηση του ιού αυτήν την εβδομάδα. Το είδαμε και στη Θεσσαλονίκη.

Προτίμησα να ακούσω τις εισηγήσεις των ειδικών και να πάρω τα μέτρα πριν κοκκινήσει όλη η χώρα. Για σχολεία και τηλεργασία Είχαμε πει ότι τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία. Ο λόγος για τον οποίο ότι δέχτηκα την εισήγηση των ειδικών είναι πως τα μεγαλύτερα παιδιά, που έχουν περισσότερη κοινωνική ζωή, είναι πιθανό να ευνοούν τη μετάδοση του ιού περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά.

Η τοποθέτηση Τσιόδρα για τηλεργασία Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν καλύτερη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση. Είχαμε εισηγηθεί υπέρ της τηλεκπαίδευσης για τις ηλικίες 16-18. Επαναφέραμε αυτή την πρόταση γιατί παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης του ιού σε αυτές τις ηλικίες. Μητσοτάκης για τουρισμό:

Η έξαρση ήρθε τον Νοέμβριο, όχι τον Σεπτέμβριο Όλες οι αποφάσεις μας πάρθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις των ειδικών. Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον τουρισμό, θέλω να επισημάνω το αυτονόητο, ότι την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε αρχές Νοεμβρίου και όχι Σεπτεμβρίου.

Καταφέραμε να μην έχουμε προβλήματα μετάδοσης από επισκέπτες στην τοπική μας κοινότητα. Η επιτροπή καταλήγει τελικά σε μία απόφαση. Δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ομόφωνη. Και στο ζήτημα των σχολείων υπήρχαν διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στην επιτροπή, αλλά χρέος της επιτροπής είναι να καταλήγει σε μία κοινή συνισταμένη.

Είναι προσβολή στους επιστήμονες να λέγεται ότι αυτά που συζητούν λέγονται προς τα έξω. Δική μας δουλειά η ενίσχυση των ΜΜΜ, όχι της επιτροπής Η επιτροπή λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και καταλήγει σε συστάσεις που η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη. Η ευθύνη, όμως, είναι της κυβέρνησης. Αυτονόητη η σύσταση της επιτροπής για την ενίσχυση των Μέσων Μεταφοράς.

Το πώς θα το κάνουμε είναι δική μας δουλειά, όχι της επιτροπής. Μητσοτάκης: Οι ψεκασμένοι να πάνε σε ένα νοσοκομείο Υπάρχουν οι ψεκασμένοι. Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Μία βόλτα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση. Υπάρχουν κι αυτοί που εύλογα προβληματίζονται. Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε και τις δικές τους ερωτήσεις πρέπει να απαντήσουμε.

Για κυβερνητικά λάθη: «Λάθος μας ο εφησυχασμός» Προφανώς και υπάρχει και ατομική ευθύνη και κυβερνητική ευθύνη. Εμείς χρεωνόμαστε την επιτυχία ή την αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζουμε. Προφανώς και έχουν γίνει λάθη που με θάρρος έχουμε αναγνωρίσει και έχουμε σπεύσει να τα διορθώσουμε.

Έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες ή έοχυμε δεχτεί κριτική από την αντιπολίτευση που είναι ανυπόστατη. Ένα παράδειγμα είναι το ζήτημα των ΜΜΜ. Μας είπαν ότι πρέπει να ενισχύσουμε τα Μέσα γιατί υπάρχει συγχρωτισμός. Και το κάναμε.

Θα μπορούσαμε να έχουμε ενδεχομένως προσθέσει περισσότερα λεωφορεία. Αυξήσαμε, όμως, σημαντικά τα λεωφορεία και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά. Αλλά μιλάμε για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παντού στον κόσμο παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός στα Μέσα. Γι’ αυτό και υλοποιούμε μέτρα όπως το κυλιόμενο ωράριο. Νομίζω ότι το ένα λάθος που κάναμε και ίσως ήταν αναμενόμενο γιατί ήταν πολύ μεγάλη η ανακούφιση μετά το πρώτο κύμα, ήταν ο μεγάλος εφησυχασμός μετά το πρώτο κύμα ότι αυτό πέρασε.

Γι’ αυτό και μετά το δεύτερο lockdown δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε αυτή την αντίδραση. Τσιόδρας: Θα μειωθεί η διασπορά του ιού με τα μέτρα. Η πανδημία θα τελειώσει οριστικά με ένα εμβόλιο Πιστεύω ότι η επιδημία θα τελειώσει μόνο με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Θεωρώ ότι η προσπάθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Δεν είναι εύκολο, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Μητσοτάκης για Εθνικό Σύστημα Υγείας: Θα αντέξει το ΕΣΥ – Θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα ο Κικίλιας Παίρνουμε τα μέτρα αυτά για να είμαστε σίγουροι ότι το ΕΣΥ θα αντέξει.

Υπάρχουν συστήματα υγείας σε χώρες πιο ανεπτυγμένες, με μεγαλύτερη χρηματοδότηση, που δεν άντεξαν. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει πίεση μέσω εκθετικής αύξησης μετάδοσης του ιού. Θα αντέξει το Εθνικό Σύστημα υγείας.

Έχουν γίνει αυτά που πρέπει να γίνουν και ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει και κάποια πρόσθετα μέτρα ως προς την ταχύτητα πρόσληψης προσωπικού. Τσιόδρας για εκθετική αύξηση κρουσμάτων Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος μας βοήθησε να το εντοπίσουμε γρήγορά. Θεωρούμε ότι μπορεί να άλλαξαν κάποια στοιχεία του ιού. Το ελέγχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και γεγονότα υπερμετάδοσης που αφορούν μεγάλο συνωστισμό, συναθροίσεις ανθρώπων.

Ο περιορισμός στις μαζικές συγκεντρώσεις δεν είναι γιατί δεν αγαπάμε το θέατρο ή δεν αγαπάμε να ξεκουράζονται και να χορεύουν οι άνθρωποι. Το ΕΣΥ πιέζεται δραματικά Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε τα επιδημιολογικά στοιχεία που επέβαλλαν το lockdown, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΥ πιέζεται δραματικά με πάνω από 170 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία την ημέρα. .

mixanitouxronou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button