ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Viral: Πώς να φτιάξετε τα πιο τραγανά φαλάφελ στο σπίτι

ΤikToker φτιάχνει φαλάφελ και γίνεται viral, κερδίζοντας 850 χιλ. προβολές και 46.2 χιλ. likes.

«Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να μαγειρεύω και να τρώω σπιτικό φαλάφελ» έγραψε η Ayeh στο blog της. Στο βίντεο του TikTok δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία για φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι.

Υλικά:
1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα όλο το βράδυ
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι κόλιανδρο (κόλιαντρο)
10 φύλλα μέντας
4 κρεμμύδια Εσαλλότ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (οποιουδήποτε τύπου)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχίνι:
1 κουτ. της σούπας ταχίνι
½ χυμό λεμονιού
1-2 κουτ.της σούπας κρύο νερό
αλάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα σε νερό και βεβαιωνόμαστε ότι το μπολ μας έχει αρκετό χώρο καθώς τα ρεβίθια διογκώνονται. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ.

Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομειογενές μείγμα και παίρνοντας ένα κουτάλι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις μπάλες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ζεστό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει χαρτι κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Για τη σάλτσα ταχίνι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομειογενές αποτέλεσμα- αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε περισσότερο νερό για να αραιώσει.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με ταχίνι και τουρσί που είναι πάντα ένας υπέροχος συνδυασμός. Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button