ΥΓΕΙΑ

Βότανα για την αρθρίτιδα και τον πόνο των αρθρώσεων

Βότανα για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας και τον πόνο στις αρθρώσεις

 

Η αρθρίτιδα είναι μια σύνθετη κατάσταση της υγείας.

Η σωστή διατροφή και ορισμένα βότανα μπορεί να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε και να θεραπεύσετε την αρθρίτιδα.

Βότανα για την αρθρίτιδα και τον πόνο των αρθρώσεων

1.Aloe Vera

Η aloe vera έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των μικρών εκδορών του δέρματος. Απλώστε λίγο τζελ αλόης βέρα τοπικά για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις.

2.Turmeric

Η κουρκούμη έχει πολλά αντιοξειδωτικά, γεγονός που την καθιστά μια τέλεια θεραπεία για την αρθρίτιδα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ανακούφιση της πρωινής δυσκαμψία και της διόγκωσης της άρθρωσης. 1200 mg  κουρκούμης έχει το ίδιο αποτέλεσμα με 300 ml φαινυλβουταζόνη, όταν πρόκειται για την θεραπεία της αρθρίτιδας. Σε αντίθεση με άλλα βότανα, η κουρκούμη δίνει καλύτερα αποτελέσματα στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, όταν καταναλώνεται από το στόμα.

3. Boswellia

Η Boswellia Serrata, το αντιφλεγμονώδες της Φύσης, γνωστή και ως Ινδικό λιβάνι, στα σανσκριτικά Shallaki είναι ένα φυτικό εκχύλισμα είναι γνωστό ως βασικό συστατικό του θυμιάματος. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ανακουφίζει από τον πόνο σε αρθρίτιδα. Δεν έχει παρενέργειες και η Boswellia ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή του αίματος στις περιοχές που έχουν φλεγμονή κι έτσι βοηθά τις αρθρώσεις που επηρεάζονται από την αρθρίτιδα.

4. Τζίντζερ

Η πιπερόριζα, κυρίως ανακουφίζει από τον πόνο και το πρήξιμο. Τα πρωτεολυτικά ένζυμα που επηρεάζουν την διάλυση των πρωτεϊνών έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

5. Willow Bark

Σύμφωνα με ιστορικά αρχεία, ο φλοιός της ιτιάς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 500 π.Χ. από τους Κινέζους για να ανακουφίζει τον πόνο και να θεραπεύει τον πυρετό. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούν, επίσης, αυτήν την φυσική θεραπεία για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, των ρευματικών και των πόνων στους μυς. Ο φλοιός της ιτιάς ανακουφίζει από την οστεοαρθρίτιδα και όλους τους πόνους στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στα  γόνατα, τον αυχένα, και τα ισχία. Να πίνετε φλοιό ιτιάς σε τσάι ή να το χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα.

6. Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην αρθρίτιδα. Το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη και στην μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα οστά και τις αρθρώσεις σας, δεδομένου ότι περιέχει χημικές ουσίες που μπλοκάρουν τα ένζυμα που καταστρέφουν τους χόνδρους σας.

7. Ευκάλυπτος

Τα φύλλα του ευκαλύπτου χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Είναι πλούσια σε ταννίνες, οι οποίες μειώνουν τα πρηξίματα και τον πόνο που προκαλείται από αυτή την ασθένεια.

 

www.emedi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button