ΔΙΑΦΟΡΑ

Live: Αμέτρητοι θαυμαστές μαζεύτηκαν για το λαϊκό προσκύνημα στον Βασίλη Καρρά – «Σήκω να μας τραγουδήσεις»

Συγκλονίζουν οι εικόνες απ' τον Ιερό Ναό

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα Τρίτη 26.12.2023 έφτασε στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, η σορός του αγαπημένου Βασίλη Καρρά, η οποία έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Δείτε live:

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που βρίσκονται εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Βίντεο τη στιγμή που φθάνει η σορός στην εκκλησία:

 

Οι θαυμαστές τον αποχαιρετούν με το τραγούδι του «Μην ανησυχείς»:

 

Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα:

 

 

 

 

«Πέθανε μαζί του και ένα κομμάτι της εφηβείας μου και της νιότης μου», ανέφερε θαυμαστής του σπουδαίου καλλιτέχνη.

«Ήρθαμε εδώ, γιατί έχουμε μεγαλώσει με τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά», είπε άλλος θαυμαστής.

«Ήρθαμε να τιμήσουμε τον άρχοντα, καψουρεύτηκα, πόνεσα μαζί του», ανέφερε θαυμάστρια.

Η σορός του μεγάλου λαϊκού βάρδου έχει τεθεί από τις 10:00 σε λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει έως τις 16:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:30 και θα τελεστεί από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27/12 στις 12:00.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Τα προβλήματα υγείας

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο. Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Τους χιλιάδες θαυμαστές του, τους συναδέλφους του αλλά και τους συγχωριανούς τους. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον λαϊκό τραγουδιστή. Με τα τραγούδια του σημάδεψε γενιές και γενιές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στα κέντρα που τραγουδούσε για να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες όπως το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», τη «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Γύρισε» και πολλά άλλα τραγούδια, συνώνυμα της νύχτας και της διασκέδασης.

«Μόνο Βασίλη Καρρά»: Τα μαγαζιά εστίασης στη Θεσσαλονίκη θα παίζουν μόνο τραγούδια του λαϊκού τραγουδιστή

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά κήρυξαν οι εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη.

Η Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της να παίζουν αποκλειστικά τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν πως πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον κορυφαίο ερμηνευτή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατόρων για τον Βασίλη Καρρά

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button