ΔΙΑΦΟΡΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα: Ποιοι κάνουν αίτηση για 700 ευρώ το μήνα

Άρχισαν από την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές υψηλής ανεργίας

Επιδότηση: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για όσους επιχειρηματίας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης της ΔΥΠΑ για την πρόσληψη 3.000 ανέργων και ιδιαίτερα γυναικών, ηλικίας 30 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εστιάζει σε περιοχές της Αττικής με υψηλό δείκτη ανεργίας για κάθε πρόσληψη ανέργων η επιχείρηση θα επιδοτείται για το μισθό και τις ασφαλιστικές του εισφορές έως 700 € μηνιαίως.

Την Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 άρχισαν από την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές υψηλής ανεργίας της Αττικής και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά για τις 3.000 θέσεις του Δ’ κύκλου του “Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες”.

Οι Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 15:00 η μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Eπιδότηση: τα ποσά

Τα πόσα της επιχορήγησης του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη των ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

  • 467 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών
  • 560 € μηνιαία /  6.718 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606 € μηνιαία / 7.277 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653 € μηνιαία / 7.837 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 700 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Πως υποβάλλεται η αίτηση

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν την αίτηση τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, η εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Επιδότηση: Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των €200.000 τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού €26.000.000 συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014 – 2020”.

Γράφει: Γιώργος Μενδρινός

Πηγή: Newsme.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button