ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Λαγουβάρδος στο ethnos.gr: Πώς εξηγείται η επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο – Βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά

Βροχοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πιο έντονες από το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου και μετά στο Ιόνιο, όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας θα φέρει η επιδείνωση του καιρού, που θα επηρεάσει από το απόγευμα της Παρασκευής τη χώρα μας.

Όπως λέει στο ethnos.gr o διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη επιδείνωση του καιρού με ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο, έχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με τις περισσότερες καιρικές μεταβολές που έρχονται στη χώρα μας.

Αν και συνήθως τα συστήματα επιδείνωσης του καιρού «επισκέπτονται» την Ελλάδα από τα δυτικά και έχουν φορά προς τα ανατολικά, αυτό κατέβηκε από την Ουκρανία και θα εισέλθει στη χώρα μας από τα Βαλκάνια, από τα βορειοανατολικά.

«Αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας, όμως, αυτή δεν είναι η συνηθισμένη φορά των συστημάτων, αφού κυρίως έρχονται από τα δυτικά. Υπάρχει ένας αντικυκλώνας με υψηλές πιέσεις πάνω από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, ο οποίος το εμποδίζει να κινηθεί προς τα εκεί», λέει στο ethnos.gr ο κ. Λαγουβάρδος.

Τα καιρικά φαινόμενα

«Μαζί με τις βροχοπτώσεις θα ενταθούν οι βοριάδες και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 ή 6 μποφόρ, ενώ από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα σημειωθεί και μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από την προηγούμενη κακοκαιρία έχουν ήδη πέσει χιόνια στην Ήπειρο και στον Όλυμπο, αλλά θα πέσουν και τώρα στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Χρειάζεται προσοχή το Σάββατο στο Ιόνιο, όπου οι βροχοπτώσεις θα είναι περισσότερο έντονες», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο ίδιος λέει ότι αναμένονται βροχοπτώσεις το Σάββατο, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, χωρίς, όμως, να πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Και στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, οι οποίες θα είναι εντονότερες το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

πηγη ethnos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button