ΔΙΑΦΟΡΑ

Έχασε τη γυναίκα και το παιδί του εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Όταν όμως ήρθε αντιμέτωπος μαζί του…

Η συγχώρεση είναι μέρος της αγάπης που μας διδάσκει ο Θεός και φυσικά δε μπορεί να είναι επιλεκτική. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο δίδαγμα για να εφαρμόσουμε, ειδικά όταν μας πληγώνουν ή μας αδικούν.

Όπως στην περίπτωση του Lorne που έχασε τη γυναίκα και το παιδί του εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Πέρασε πολλά χρόνια παλεύοντας με το θυμό και τον πόνο που του προκάλεσε η απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου, οπότε όταν μοιράστηκε την ιστορία του στο facebook για τη στιγμή που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν τον άνθρωπο, σίγουρα δεν περιμέναμε αυτή την κατάληξη.

«Έχασα τη γυναίκα και τον γιο μου πριν 33 χρόνια, σε ένα τραγικό δυστύχημα. Τους χτύπησε μετωπικά ένας μεθυσμένος οδηγός. Επί τρία χρόνια ήμουν ράκος. Δε μπορούσα να στεριώσω σε καμιά δουλειά, δεν ήμουν η κατάλληλη παρέα για κανένα ανθρώπινο πλάσμα και θρηνούσα ολημερίς. Ακόμη το κάνω. Μια μέρα όμως, μου έδωσαν μια συμβουλή που άλλαξε τη ζωή μου.

Ένας ιερέας μου πρότεινε να επισκεφτώ αυτόν τον άντρα στη φυλακή. Τον ίδιο άνθρωπο που σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί μου. Το θεώρησα τρελό αλλά ήμουν απελπισμένος για ένα φινάλε. Κάτι που θα μου έδινε γαλήνη. Μου πήρε έναν χρόνο να βρω το κουράγιο να πάω στη φυλακή. Αλλά το έκανα. Και αυτά που είδα και ένιωσα σε αυτή τη συνάντηση, με άλλαξαν για πάντα.

Ο άντρας με ικέτεψε για συγχώρεση και αφότου άκουσα την ιστορία του, όντως τον συγχώρεσα. Αυτό που τον οδήγησε αρχής εξαρχής στο αλκοόλ ήταν ο θάνατος του 7χρονου παιδιού του από καρκίνο. Μου ορκίστηκε πως αν έβρισκα τη δύναμη να τον συγχωρέσω γι” αυτό που έκανε, δε θα έβαζε ούτε μια σταγόνα αλκοόλ στο στόμα του, ποτέ ξανά.

Από τότε κράτησα επαφή μαζί του και μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει το αλκοόλ. Συμμάζεψε πάλι τη ζωή του και με ενέπνευσε να κάνω το ίδιο. Τη στιγμή που τον συγχώρεσα, ένιωσα ένα αβάσταχτο βάρος να σηκώνεται από τους ώμους μου.

Η γυναίκα μου και το παιδί μου θα μου λείπουν μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω. Αλλά παντρεύτηκα μια γυναίκα που είναι στο πλευρό μου κάθε φορά που επισκέφτομαι αυτούς τους τάφους. Μια γυναίκα που μου χάρισε δύο κόρες, που δεν αντικατέστησαν τον γιο μου, αλλά που μου χάρισαν ατελείωτη ευτυχία και μαλάκωσαν τον πόνο μου.«

Πηγή: pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button