ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το πιο λαχταριστό μοσχαράκι στο φούρνο που θα λατρέψουν όλοι στο Κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά :

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 750 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών
  • 4 κλ. θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 ml ζωμό βοδινό
  • 180 ml κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το κρέας σε δόσεις. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου 25×35 εκ.
  3. Στο ίδιο τηγάνι,προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και το θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά, συμπληρώνοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι αν χρειαστεί.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας, να πάρουν χρώμα οι πατάτες και σερβίρουμε.

Τip

Πριν δώσουμε χρώμα στο κρέας, το αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.

ΠΗΓΗ: εδώ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button