ΔΙΑΦΟΡΑ

Κανένας φούρνος μικροκυμάτων: Μόνο έτσι πρέπει να ξεπαγώνετε το κρέας – Το απλό κόλπο που αγνοούμε

Όλοι μας έχουμε αποθηκευμένο κρέας στην κατάψυξη μας μιας και κανείς μας δεν συνηθίζει να επισκέπτεται το κρεοπωλείο για μικρές ποσότητες κρέατος ανάλογα με το τι θέλει να μαγειρέψει. Τι γίνεται όμως με την απόψυξη; Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να κάνουμε το μοιραίο λάθος να το μαγειρεύουμε απευθείας παγωμένο (δείτε εδώ γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος).

Οι μεγαλύτεροι σεφ όμως επειδή ξέρουν τις “αδυναμίες” και τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στις πρώτες ύλες μας παρουσιάζουν το κορυφαίο κόλπο για να ξεπαγώσουμε το κρέας μας σε χρόνο… μηδέν! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button