ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιταμίνη D: Γιατρός αποκαλύπτει 6 άγνωστα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη

Μια γιατρός περιέγραψε έξι προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ανεπάρκεια από βιταμίνη D, καθώς πολλοί είναι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν έλλειψη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με τον χειμωνιάτικο καιρό και τις μικρότερες σε διάρκεια φωτός ημέρες, είναι δύσκολο να λάβετε αρκετή βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στον ήλιο μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

Ενώ το σώμα είναι φυσιολογικά σε θέση να δημιουργήσει βιταμίνη D από το άμεσο ηλιακό φως όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου, η χειμερινή περίοδος παρουσιάζει κίνδυνο ανεπάρκειας.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι τα ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να συμβάλουν σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, καθιστώντας την ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα στο επίκεντρο των ειδικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δρ. Janine Bowring επεσήμανε σε ένα βίντεο στο TikTok τι πρέπει να προσέξετε.

6 σημάδια έλλειψης βιταμίνης D

  1. Πόνος στους αστραγάλους
  2. Μύες που πονούν
  3. Πόνος στον λαιμό
  4. Πόνος στα γόνατα και τους γοφούς
  5. Χρόνιος πόνος στην πλάτη
  6. Αδυναμία σχηματισμού γροθιάς

1. Πόνος στους αστραγάλους

Το πρώτο χαρακτηριστικό σημάδι που συνέστησε η γιατρός να γνωρίζετε σχετικά με τη βιταμίνη D και την τυχόν έλλειψή της είναι οι επώδυνοι αστραγάλοι και το κάτω μέρος των ποδιών σας. Εξήγησε ότι αυτό το σημάδι μπορεί να γίνει εμφανές όταν κάνετε τα πρώτα σας βήματα μόλις ξυπνήσετε.

2. Μύες που πονούν

Μια άλλη ένδειξη θα μπορούσε να είναι να ξυπνάτε με μύες που νιώθετε σαν να έχουν κουραστεί από την προπόνηση. Η Δρ. Janine πρόσθεσε ότι μπορείτε επίσης να αισθάνεστε τους μύες σας δύσκαμπτους.

3. Πονόλαιμος

Ομοίως με τους πονεμένους μύες, τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί επίσης να εμφανίσουν πόνο στον λαιμό και τους τραπεζοειδείς μύες. «Υπάρχει μια δυσκολία σε αυτήν την περιοχή», πρόσθεσε ο γιατρός.

4. Πόνος στα γόνατα και τους γοφούς

Άλλες περιοχές του σώματός σας που μπορεί να αισθανθείτε πόνο περιλαμβάνουν τα γόνατά σας και τους γοφούς σας.

5. Χρόνιος πόνος στην πλάτη

Η Δρ. Janine εξήγησε ότι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι που δείχνει ανεπάρκεια στη βιταμίνη D είναι ο χρόνιος πόνος στην πλάτη.

6. Αδυναμία σχηματισμού γροθιάς

Τέλος, η δυσκολία σχηματισμού γροθιάς θα μπορούσε επίσης να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Εάν κάποιο από αυτά είναι χαρακτηριστικό της καθημερινότητάς σας, μπορεί να είναι καιρός να ρωτήσετε το γιατρό σας για τον έλεγχο των επιπέδων βιταμίνης D σας», πρόσθεσε η γιατρός.

Ευτυχώς, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D κατά τους χειμερινούς μήνες θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από την ανάπτυξη της ανεπάρκειας.

Το Public Health England συμβουλεύει όλους τους ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης 10 μικρογραμμαρίων βιταμίνης D σε μορφή χαπιού μεταξύ Οκτωβρίου και αρχές Μαρτίου. Μάλιστα, η Δρ. Janine συνέστησε την επιλογή της βιταμίνης D3.

Το διαβάσαμε εδώ oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button