ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είδηση «Βόμβα» Πεθαίνει η Ρούλα Πισπιρίγκου;;

Η ιατροδικαστής, που διόρισε ως τεχνική σύμβουλο η υπεράσπιση της κατηγορούμενης παιδοκτόνου, διατυπώνει μια επιστημονική άποψη που πρώτη φορά ακούγεται στη δίκη, κόντρα στα επίσημα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου που έγινε στην οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από dnews.gr, σοβαρή κληρονομική καρδιακή νόσο που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, διαπιστώνει, μέσω σειράς εξετάσεων που έχουν γίνει στην κατηγορούμενη, η ιατροδικαστής Ουράνια Δημακοπούλου. Μάλιστα, η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι ακριβώς το ίδιο καρδιολογικό πρόβλημα αντιμετώπιζε και η κόρη της, Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει σήμερα 48% κλάσμα εξώθησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχει χάσει 17% της λειτουργικότητας της καρδιάς της. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι μπορεί από την ίδια αιτία να πέθαναν και τα δυο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας. «Όλη η οικογένεια και τα κορίτσια μπορεί να πάσχουν από αυτό. Πώς μπορούμε να έχουμε αποκλείσει όλα τα γονίδια και λέμε ότι δεν έχουν τίποτα».

«Σε τρία χρόνια μπορεί η κατηγορούμενη να έχει πεθάνει»

Η μάρτυρας υπεραμύνθηκε της διάγνωσης της ότι δηλαδή η φερόμενη ως παιδοκτόνος και των τριών παιδιών της πάσχει από σοβαρή καρδιακή νόσο, προχωρώντας ακόμα και στη μακάβρια πρόβλεψη ότι μπορεί να πεθάνει μέσα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στους δικαστές!

«Αν στα δυο χρόνια η κατηγορούμενη, έχει χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς της, μπορεί στην επόμενη τριετία η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών. Η φυσιολογική καρδιά έχει πάνω από 76% κλάσμα εξώθησης», αιτιολόγησε η μάρτυρας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι κανένας άλλος επιστήμονας, από όσους έχουν ανάμιξη στην υπόθεση, δεν έχουν διαπιστώσει κάτι αντίστοιχο.

Κατά τα λοιπά, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε τα όσα έχει υποστηρίξει και στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

«Δόθηκε κεταμίνη, αλλά όχι από τη μητέρα»

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η ιατροδικαστής, η ίδια δεν αμφισβητεί τη χορήγηση κεταμίνης στο άτυχο παιδί, αλλά εμφανίζεται πεπεισμένη ότι δε δόθηκε απο την κατηγορούμενη μητέρα, αλλά μπορεί να δόθηκε αρκετά λεπτά αργότερα, ενδεχομένως απο λάθος, απο τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού.

Μάρτυρας: Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Είναι εν ζωή το παιδί όταν έγινε ό,τι έχει γίνει.

Δικηγόρος: Αμφισβητείτε την ύπαρξη κεταμίνης στο αίμα του παιδιού;

Μάρτυρας: Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα. Έχει χορηγηθεί μετά τις 14.28, συνεπώς η μητέρα δεν είναι μέσα στο θάλαμο, έχει χορηγηθεί γύρω στις παρά τέταρτο για να έχει βρεθεί στα ουρά του παιδιού. Της βάλανε (Τζωρτζίνας) 14.29 στηθοσκόπιο και είναι ζωντανή.

Πρόεδρος: Η εξήγηση που έδωσαν οι γιατροί είναι τελείως διαφορετική.

Μάρτυρας: Το έγγραφο λέει ρυθμική καρδιά στηθοσκοπικά. Όταν 14.28 το παιδί έχει 33 σφίξεις και του έβαλαν στηθοσκόπιο, είχε ρυθμό η καρδιά.

«Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά, μπορεί να έδωσαν κεταμίνη»

«Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, το παιδί όμως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού και λοίμωξη του ουροποιητικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Όπως οι γιατροί έλεγαν ότι το παιδί δεν πάσχει από τίποτα, έτσι μπορεί να έλεγαν ότι δε χορήγησαν κεταμίνη», συμπλήρωσε η Ουρανία Δημακοπούλου, αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό ότι οι γιατροί μπορεί να απέκρυψαν ότι έδωσαν κεταμίνη στο άτυχο παιδί, στην προσπάθεια ανάνηψής του.

Η αμφισβήτηση των καταθέσεων των γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων Αγλαία Κυριακού, για τις ενέργειές του τα κρίσιμα λεπτά πριν το παιδί θεωρηθεί και τυπικά νεκρό, οδήγησε την υποστήριξη της κατηγορίας να ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της μάρτυρα με όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που είχε σχέση με τη διασωλήνωση και τη διαχείριση του επεισοδίου της Τζωρτζίνας έως ότου αυτή καταλήξει.

«Όλεθρος για την κοινωνία τέτοια ιατροδικαστική έκθεση»

Η μάρτυρας έστρεψε τα βέλη της και κατά των ιατροδικαστών που συνυπέγραψαν την ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, δηλαδή κατά του Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και του Καθηγητή Τοξικολογίας κ. Νίκου Ράικου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης σε δόσεις.

« Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τα αποτελέσματά του σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία, να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σα να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημέρα», επεσήμανε η μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

Α. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να ζητήσει ιατρικό συμβούλιο. Έχω πει για τον κ. Μπουζιάνη είναι ότι στο πόρισμα που βγάζει δε λέει ανθρωποκτονία, ενώ αν είναι ανθρωποκτονία θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτή de facto.

Τέλος, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια, αναφορικά με την κεταμίνη, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε ότι τα 6,5 mg που βρέθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας θεωρείται θεραπευτική συγκέντρωση.

«Πάνω από 7 mg θα μπορούσε να θεωρηθεί τοξική, μέχρι τα 6,5 mg θεωρείται θεραπευτική, υπάρχει βιβλιογραφία που το αναφέρει. Ο κ. Ράικος όφειλε να ρωτήσει τον ιατροδικαστή από που πήρε το αίμα, δεν παίρνουμε αίμα από την καρδιά ως δείγμα. Ο κ. Ράικος οφείλει ακόμα και τώρα να ταχθεί στο μέρος της επιστήμης», κατέθεσε σχετικά η μάρτυρας.

Ένταση μεταξύ της μάρτυρα και της Προέδρου του δικαστηρίου

Η ένταση δεν έλειψε ούτε από τη σημερινή δικάσιμο, με τη μάρτυρα ειδικών γνώσεων να δηλώνει ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου, ότι οι δικαστές αμφισβητούν την επιστημονική άποψη που εκφέρει.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ένταση, με ειρωνεία….

Πρόεδρος: Θα μιλάτε με περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο, κάνω τη δουλειά μου, η δουλειά μου είναι να επιμένω, να κάνω ερωτήσεις, δεν είμαι γιατρός, δεν έχω κάποιον να με συμβουλεύει, δεν έχουμε κάτι μαζί σας, αν έρχεστε εδώ φορτισμένη γι άλλους λόγους, αυτό δεν αφορά στο δικαστήριο.

Α. Κούγιας: Κ. Δημακοπούλου, στοπ….

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, με την εξέταση νέου μάρτυρα υπεράσπισης.

πηγη newsthessaloniki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button