ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκτελέστηκε ο γυναικοκτόνος της Ασράφ – Τη μαχαίρωσε επειδή αρνήθηκε να..

Στην εκτέλεση της θανατικής ποινής του 22χρονου Μοχάμεντ Αντέλ προχώρησαν την Τετάρτη 14  οι αιγυπτιακές αρχές, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία της 21χρονης συμφοιτήτριάς του Νάιρα Ασράφ πέρυσι.

Στις 20 Ιουνίου 2022, ο νεαρός είχε πλησιάσει την Ασράφ στο Πανεπιστήμιο Μανσούρα, την χτύπησε άγρια και τη μαχαίρωσε πολλές φορές.

Η νεαρή Ασράφ προσπαθούσε να παλέψει για τη ζωή της ενώ οι περαστικοί επιχείρησαν ματαια να τη βοηθήσουν. Ο δράστης κουνούσε το μαχαίρι του και απειλούσε τους φίλους της, πριν την χτυπήσει στο λαιμό, δίνοντας τέλος στη ζωή της.

Ο Αντέλ συνελήφθη αμέσως και παραπέμφθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο της Μανσούρα για τον φόνο εκ προμελέτης του Ασράφ. Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του εισαγγελέα, ο νεαρός ομολόγησε ότι τη σκότωσε τη αφού απέρριψε την πρότασή του να τον παντρευτεί.

Έτσι, στις 6 Ιουλίου 2022, το δικαστήριο καταδίκασε τον 22χρονο αφού άκουσε τις μαρτυρίες 25 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και πανεπιστημιακών φρουρών που ήταν παρόντες στον φόνο.

Η σορός της Ασράφ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Μανσούρα για να ταφεί κοντά στην οικογένειά της επαρχία Γκαρμπία.

Ο 22χρονος εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στη φυλακή Gamasa στην επαρχία Dakahlia στη βορειοανατολική Αίγυπτο, αφού το Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Φεβρουάριο επικύρωσε τη θανατική ποινή που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Στο κόκκινο οι γυναικοκτονίες

Μιλώντας στα τολικά ΜΜΕ ο θείος του, Μοχάμεντ Αμάρα, είπε ότι η οικογένεια προσπάθησε να σταματήσει την εκτέλεση και ήθελε ο Αντέλ να παραπεμφθεί σε ψυχιατρείο.

Ωστόσο, η φρικτή δολοφονία της Ασράφ προκάλεσε σοκ σε όλη τη χώρα σε μια εποχή που τα εγκλήματα κατά των γυναικών αυξάνονται.

Σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Edraak για την Ανάπτυξη και την Ισότητα, μια αιγυπτιακής ΜΚΟ, μόνο το 2021 καταγράφηκαν 813 εγκλήματα βίας κατά γυναικών και κοριτσιών στην Αίγυπτο, εκ των οποίων τα 296 ήταν δολοφονίες, ενώ το 2019 ο αριθμός ήταν στις 415.

Μέσα στο 2022, η Αίγυπτος εκτέλεσε 24 άτομα.

Μόνο  η Αίγυπτος, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, ευθύνονται για το 90% των εκτελέσεων στον κόσμο εκτός Κίνας, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Με πληροφορίες από Al Monitor

πηγη in.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button