ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη Πέθανε ξαφνικά γνωστός Μουσικός

Martin Duffy: Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο κιμπορντίστας των Primal Scream

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο κιμπορντίστας των Primal Scream, Martin Duffy, ο οποίος είχε παίξει στους Felt αλλά και στους The Charlatans.

Η είδηση του θανάτου του 55χρονου Martin Duffy, κιμπορντίστα των Primal Scream επιβεβαιώθηκε στο Twitter από τον Tim Burgess (και οι δύο πρώην μέλη των The Charlatans).

“Άλλη μια τραγική απώλεια μιας υπέροχης ψυχής” έγραψε σε ανάρτησή του με τη φωτογραφία του Duffy. Ο μουσικός συμμετείχε από νεαρή ηλικία στο συγκρότημα των Felt και πιο πρόσφατα στους Primal Scream.

Ο Duffy γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ στις 18 Μαΐου 1967 και μεγάλωσε στο Ρέντναλ, ακούγοντας πανκ ροκ, αλλά και 2 Tone, The Beatles και Led Zeppelin. Εντάχθηκε ως κιμπορντίστας στο indie συγκρότημα Felt σε ηλικία 16 ετών, αφού ο τραγουδιστής Lawrence δημοσίευσε μία αγγελία γράφοντας: “Θέλεις να γίνεις αστέρι του ροκ εν ρολ;”. Ο Duffy μόλις είχε παρατήσει το σχολείο και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους!

Ο ήχος του Duffy έγινε χαρακτηριστικός για το συγκρότημα στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και η μπάντα υπέγραψε με την Creation Records, για το “The Seventeenth Century” του 1986. Ο Duffy παρέμεινε μέλος του συγκροτήματος μέχρι τη διάλυση της μπάντας το 1989, όταν ο Lawrence είπε ότι είχε εκπληρώσει τον στόχο του να κυκλοφορήσει 10 singles και 10 άλμπουμ σε 10 χρόνια.

Στο ενδιάμεσο, ο Duffy είχε παίξει στα δύο πρώτα άλμπουμ των Primal Scream, το “Sonic Flower Groove” του 1987 και το “Primal Scream” του 1989.

Το 1993, ο Duffy έπεσε θύμα ενός σχεδόν θανατηφόρου μαχαιρώματος στη Νέα Υόρκη ενώ βρισκόταν με το συγκρότημα. Ο Duffy έπαιξε με τους The Charlatans μετά τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους Rob Collins, παίρνοντας την τελευταία στιγμή τη θέση του, όταν το συγκρότημα έπαιξε support για τους Oasis στο Knebworth τον Αύγουστο του 1996.

Το 2004 έγινε μέλος των The Chavs μαζί με τον Tim Burgess των Charlatans και τον Carl Barât των The Libertines. Επίσης συνεργάστηκε με τους: Heidi Berry, Beth Orton, Paul Weller και τους Chemical Brothers.

Κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ, το “Assorted Promenades”, στη δισκογραφική O Genesis του Burgess το 2014. Το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ των Primal Scream, “Chaosmosis”, κυκλοφόρησε το 2016.

Ο Duffy έπαιξε επίσης στο άλμπουμ του 2021 του frontman της μπάντας, Bobby Gillespie, “Utopian Ashes”. Επίσημες δηλώσεις από την οικογένεια και από την μπάντα για τον θάνατο του Duffy δεν έχουν γίνει ακόμα.

πηγη patrisnews.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button