ΔΙΑΦΟΡΑ

«Κόκκινος συνεργασμός» από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: Αυτές είναι οι 6 ελληνικές περιοχές με την πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα

Οι σεισμολόγοι φαίνονται καθησυχαστικοί μετά από την σεισμική δραστηριότητα που έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε στο Action 24 για τον σεισμό στη Κύθνο αλλά και για την σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές που είναι στο κόκκινο.

Σεισμός: Τι δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων, όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε αρχικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Για τις περιοχές που έχουν πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα ο γνωστός σεισμολόγος αποκάλυψε ότι είναι οι εξής:

Το κεντρικό Ιόνιο

Το τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά

Ο Κορινθιακός

Η περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο.

Ωστόσο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι»

Σεισμός: Για την σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο

Για τους σεισμούς στον Κορινθιακό κόλπο δήλωσε: «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981, αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο, οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή την περιοχή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button