ΔΙΑΦΟΡΑ

«Προσευχηθείτε να γίνει καλά το παιδί μου» Συγκλονίζει η μητέρα του 5χρονου από τον Κολωνό

Κολωνός: Η μητέρα του 5χρονου παιδιού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνού μιλά στο Newsbomb.gr τονίζοντας «μόνο να σωθεί το παιδί μου»

«Με ενδιαφέρει μόνο να σωθεί το παιδί μου», λέει στο Newsbomb.gr η μητέρα του 5χρονου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό…

Το 5χρονο παιδί είναι σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του Αττικού, καθώς παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες, ήπαρ. «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί μου αλλά σταθερή», επαναλαμβάνει η μητέρα του 5χρονου που βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο με την οικογένειά της, με τους γιατρούς, όμως, να ελπίζουν σε ένα θαύμα. «Ας σωθεί το παιδί μου και όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν», επαναλαμβάνει συνεχώς η μητέρα του 5χρονου.

«Με ενδιαφέρει που ο σύζυγός μου προσπάθησε να τα σώσει από τη φωτιά»
«Δεν μας ενδιαφέρει πώς ξέσπασε η φωτιά. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη ζωή των παιδιών μας», συμπληρώνει η κυρία Αναστασία, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό για εκείνη είναι ότι «ο σύζυγός μου ξύπνησε από τη φωτιά και από τη βοήθεια που φώναξαν τα παιδιά. Ο σύζυγός μου έτρεξε και έβγαλε το ένα παιδί από το σπίτι, επέστρεψε για να βγάλει το άλλο παιδί, έσπασε τη μπαλκονόπορτα για να σώσει τα παιδιά μας από τη φωτιά».

Η μητέρα των παιδιών, μάλιστα, τονίζει: «Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει ενα ‘θαύμα’, μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…». Ο πατέρας των παιδιών, πάντως, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Το χρονικό της φωτιάς σε διαμέρισμα στον Κολωνό
Λίγο μετά τις 21.00 το βραδύ της Κυριακής η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα στον Κολωνό.

Οι 15 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με ειδικό εξοπλισμό, μπήκαν στον χώρο και εκεί διαπίστωσαν πως σε ένα από τα δωμάτια ήταν ο 5χρονος, τον οποίο άμεσα μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Από την αστυνομία έχει συλληφθεί ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος ήταν στο σπίτι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε ένα από τα δωμάτιά του, μαζί με ένα άλλο από τα τρία του παιδιά και κοιμόταν, ενώ φαίνεται πως είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ταυτόχρονα, σε άλλο δωμάτιο βρισκόταν ο 5χρονος ενώ το τρίτο παιδί, 12 ετών, ήταν ξύπνιο.

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζει η πυροσβεστική είναι ο 12χρονος να προκάλεσε κατά λάθος τη φωτιά και οι καπνοί να μπήκαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο αδερφός του με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες. Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, είναι η φωτιά να ξέσπασε από μαγειρικό σκεύος και να επεκτάθηκε στον χώρο.

Τι υποστήριξε ο πατέρας για τη φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνού

Τα λεπτά μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς σε διαμέρισμα στον Κολωνό περιέγραψε στους αστυνομικούς ο πατέρας που συνελήφθη. «Κοιμόμουν στον καναπέ, τα παιδιά έπαιζαν. Όταν ξύπνησα είδα καπνούς στο σπίτι», φέρεται να υποστήριξε για τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα βρίσκονταν εκείνος και δύο από τα παιδιά του ενώ η μητέρα τους έλειπε από το σπίτι και το άλλο παιδί τους ήταν με τον παππού του.

Ο πατέρας ακόμη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έτρεξε να σώσει το ένα του παιδί και το άλλο δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά από την πυρκαγιά και να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Βασιλική Ασμανίδου – newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button